niedziela, 5 lutego 2017

Jadłopsis 06.02. - 10.02.2017r.

PONIEDZIAŁEK     06.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Parówki  bergerki  na ciepło.
Składniki: mięso wieprzowe i drobiowe.
Keczup.
Składniki:na 100g -205 g pomidorów.
Herbata  z  cukrem  i  cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Ziemniaczana z fasolką szparagową.
Składniki:  seler, marchew, pietruszka,  przyprawy, fasolka szparagowa konserw.

Naleśniki z marmoladą.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja, olej, marmolada  wieloowcowa.

Sok  „KUBUŚ” pomarańczowy.
Składniki: sok  pomarańczowy 100 %.

Podwieczorek:
Jogurt  naturalny 180g

Składniki: mleko /laktoza/ ,

Chleb z masłem serek topiony.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

WTOREK        07.02.2017 r.
Śniadanie:
Bułka pszenna  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500 /gluten/, masło/laktoza/.
Twarożek  ze  szczypiorkiem.
Kawa  mleczna  z orkiszem..
Składniki:  mleko /laktoza/, orkisz.
Ananas  świeży.

Obiad:
Jarzynowa  z  warzywami  i  ryżem  zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, szczaw, ryż.
Sznycel wieprzowy.
Składniki: karczek b/kości,  mąka pszenna /gluten/, jaja.                       
Ziemniaki  puree  z  mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałata  lodowa z  jogurtem  naturalnym         i  prażonym  słonecznikiem.
Składniki: sałata  lodowa, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata  miętowa z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata  „MIĘTA”, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Chleba  pszenno -żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/.
Szproty  w pomidorach.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.

ŚRODA 08.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka  drobiowa.
Składniki: surowce drobiowe .
Papryka  świeża.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Kapuśniak na wędzonce z ziemniakami  z dodatkiem  majeranku.
Składniki:seler, marchew, pietruszka, kapusta  kiszona, ziemniaki, żeberka wędzone.
Makaron  jasny.
Składniki: mąka  pszenna / gluten/.
Sos mięsno – pomidorowy.
Składniki: mięso z łopatki mielone, mąka pszenna /gluten/,koncentrat  pomidorowy.
Kompot z wiśni  drylowanych.
Składniki: wiśnie  drylowane  ze  słoja.

Podwieczorek:
Mus  z jabłek – produkcja  własna.
Składniki: jabłka.

Pałeczka  kukurydziana.

CZWARTEK   09.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno – żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Płatki  z pełnoziarnistego owsa z dodatkiem cynamonu.
Składniki:płatki owsiane pełnoziarniste, maki pełnoziarniste/ owsiana, jęczmienna, ryżowa, pszenna.
Mleko  gotowane.
Składniki: mleko /laktoza/
Żurawina  suszona.

Obiad:
Szczawiowa  z warzywami  i  ryżem.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, ryż, śmietanka / laktoza/.
Pieczeń z fileta z indyka  w sosie zabielanym.
Składniki:filet z indyka, mąka  pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ryż 3 -kolory.
Składniki: ryż  biały, ryż czerwony, ryż dziki.
Surówka z marchewki z jabłkiem.
Składniki: marchew, jabłka.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.

Podwieczorek:
Wafle  przekładane  nutellą  produkcja  własna.

Składniki: mąka  pszenna/gluten/,         kakao / soja/.

Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna


PIĄTEK                10.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  z jaj.
Składniki: jaja,majonez /gorczyca,jaja/
Ogórek  świeży.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Zupa- jaglanka  z warzywami z dodatkiem     natki  pietruszki.
Składniki:seler,marchew, pietruszka, kasz  jaglana.
Filet rybny „MIRUNA” z piekarnika.
Składniki: ryba, przyprawy, olej.
Ziemniaki  puree z mlekiem  i  koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka ze szpinaku „baby”.
Składnik: szpinak „baby”, pomidor, olej.
Woda  niskosodowa z cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.

Mandarynka.


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)