PONIEDZIAŁEK 06.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Parówki bergerki
na ciepło.
Składniki: mięso wieprzowe i drobiowe.
Keczup.
Składniki:na 100g -205 g pomidorów.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Ziemniaczana z fasolką szparagową.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, przyprawy, fasolka
szparagowa konserw.
Naleśniki z marmoladą.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja,
olej, marmolada wieloowcowa.
Sok
„KUBUŚ” pomarańczowy.
Składniki: sok
pomarańczowy 100 %.
Podwieczorek:
Jogurt naturalny 180g
Składniki: mleko /laktoza/ ,
Chleb z masłem serek topiony.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
WTOREK 07.02.2017 r.
Śniadanie:
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500 /gluten/, masło/laktoza/.
Twarożek ze
szczypiorkiem.
Kawa
mleczna z orkiszem..
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
Ananas świeży.
Obiad:
Jarzynowa z
warzywami i ryżem
zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, szczaw, ryż.
Sznycel wieprzowy.
Składniki: karczek b/kości, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałata lodowa z
jogurtem naturalnym i
prażonym słonecznikiem.
Składniki: sałata
lodowa, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata miętowa z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata
„MIĘTA”, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Chleba
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Szproty w pomidorach.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.
ŚRODA 08.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka
drobiowa.
Składniki: surowce drobiowe .
Papryka świeża.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Kapuśniak na wędzonce z
ziemniakami z dodatkiem majeranku.
Składniki:seler, marchew,
pietruszka, kapusta kiszona, ziemniaki,
żeberka wędzone.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna / gluten/.
Sos mięsno – pomidorowy.
Składniki: mięso z łopatki mielone,
mąka pszenna /gluten/,koncentrat
pomidorowy.
Kompot z wiśni drylowanych.
Składniki: wiśnie
drylowane ze słoja.
Podwieczorek:
Mus
z jabłek – produkcja własna.
Składniki: jabłka.
Pałeczka kukurydziana.
CZWARTEK 09.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Płatki z pełnoziarnistego owsa z dodatkiem cynamonu.
Składniki:płatki owsiane pełnoziarniste,
maki pełnoziarniste/ owsiana, jęczmienna, ryżowa, pszenna.
Mleko
gotowane.
Składniki: mleko /laktoza/
Żurawina suszona.
Obiad:
Szczawiowa z warzywami
i ryżem.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, ryż,
śmietanka / laktoza/.
Pieczeń z fileta z indyka w sosie zabielanym.
Składniki:filet z indyka, mąka pszenna /gluten/, śmietanka
/laktoza/.
Ryż 3 -kolory.
Składniki: ryż biały, ryż czerwony, ryż dziki.
Surówka z marchewki z jabłkiem.
Składniki: marchew, jabłka.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.
Podwieczorek:
Wafle przekładane
nutellą produkcja własna.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, kakao / soja/.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna
PIĄTEK 10.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta z jaj.
Składniki: jaja,majonez /gorczyca,jaja/
Ogórek świeży.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Zupa- jaglanka z warzywami z dodatkiem natki
pietruszki.
Składniki:seler,marchew,
pietruszka, kasz jaglana.
Filet rybny „MIRUNA” z
piekarnika.
Składniki: ryba, przyprawy,
olej.
Ziemniaki puree z mlekiem i
koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka ze szpinaku „baby”.
Składnik: szpinak „baby”, pomidor,
olej.
Woda
niskosodowa z cytryną.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Mandarynka.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz