niedziela, 19 lutego 2017

Jadłospis 20.02 - 24.02.2017r.

PONIEDZIAŁEK     20.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka  drobiowa.
Składniki:  mięso z indyka.
Ogórek świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Jarzynowa zabielana z ziemniakami          z dodatkiem fasolki szparagowej, groszku zielonego i  warzyw.
Składniki:  seler, marchew, pietruszka, koncentrat  pomidorowy, śmietanka /laktoza/.
Kluski na parze.
Składniki:jaja, masło klarowane/laktoza/.
Mus z truskawek na ciepło.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej b/ cukru.
Składniki: herbata MALINA – podwójna ilość, cytryna.

Podwieczorek:
Chleb  pszenno – żytni          z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

Jogurt  naturalny 180

WTOREK        21.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Ser topiony w plasterkach z dodatkiem  szynki.
Składniki: ser, woda, masło /laktoza/,  mleko /laktoza/.
Papryka  świeża.

Herbata  z  cukrem  i  cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Koperkowa  z  warzywami  i  makaronem  literki.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna/gluten/.
Szaszłyki  drobiowe z cukinią i papryką  świeżą.
Składniki: filet  z kurczaka, cukinia, papryka  świeża.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka z pekinki  z dodatkiem rzodkiewki i jogurtu naturalnego.
Składniki: kapusta pekińska, rzodkiewka,  jogurt  naturalny /laktoza/.
Herbata  miętowa  cytryną.

Podwieczorek:
Biszkopty  bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,masa  jajeczna.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.

ŚRODA          22.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno – żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Dżem %  z owoców extra gładki
Składniki:100 % owoców moreli i mango użyto do wyprodukowania 100g produktu.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.

Kiwi w plasterkach.

Obiad:
Żurek z warzywami.
Składniki:seler, marchew, zakwas/gluten/,  śmietanka /laktoza/.
Karczek  pieczony w rękawie z dodatkiem cebuli i bazylii.
Składniki: karczek b/kości, cebula, bazylia suszona.
Ziemniaki  purree z mlekiem
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałata lodowa z sosem winegret                   i  prażonym słonecznikiem.
Składniki: sałata, olej, musztarda /jaja,gorczyca/,słonecznik prażony.
Herbata z cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cytryna.

Podwieczorek:
Napój Tymbark 100 %  z soku  pomarańczowego.

Chleb pszenno – żytni  z  masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

CZWARTEK     23.02.2017 r.
Śniadanie:
Bułka ciemna z masłem.
Składniki:   mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Twarożek  z jogurtem.
Składniki: twaróg /laktoza/, jogurt naturalny /laktoza/.
Pomidor.
Herbata  z  cukrem i cytryną.

Obiad:
Rosół z makaronem  zwierzątka.
Składniki:seler, pietruszka,marchew, mąka pszenna/gluten/.
Gulasz  z warzywami.
Składniki: mięso z szynki, mąka  pszenna /gluten/,marchew, seler, pietruszka.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki.
Pączek – okazjonalnie.
Składniki: maka pszenna /gluten/,jaja, drożdże, olej.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata MALINA cytryna.

Podwieczorek:
Pałeczka  kukurydziana.
Składniki: mąka  kukurydziana.

Marchewka tarta  z jabłkiem.
Składniki: marchew, jabłka.

PIĄTEK                24.02.2017 r.
Śniadanie:

Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.

Jajko  gotowane
Składniki: jaja.
Sałata  zielona.
Kawa  mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.

Obiad:
Zupa  zabielana  z grzankami.
Składniki:seler,marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.

Filet rybny „MIRUNA”w panierce  kukurydzianej.
Składniki: ryba,bułka tarta/gluten/, płatki kukurydziane, jaja, olej.
Ziemniaki  puree z mlekiem  i  koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka z kalarepki z dodatkiem koperku.
Składnik: kalarepa  młoda, jogurt naturalny /laktoza/, koperek.
Woda z limonką.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Koktajl  owocowy  z  jogurtu  naturalnego.





Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)