PONIEDZIAŁEK 20.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka drobiowa.
Składniki: mięso z indyka.
Ogórek świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Jarzynowa zabielana z ziemniakami z dodatkiem fasolki szparagowej,
groszku zielonego i warzyw.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, koncentrat pomidorowy,
śmietanka /laktoza/.
Kluski na parze.
Składniki:jaja, masło klarowane/laktoza/.
Mus z truskawek na ciepło.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej b/ cukru.
Składniki: herbata MALINA – podwójna ilość,
cytryna.
Podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Jogurt naturalny 180
WTOREK 21.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno-żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Ser topiony w plasterkach z
dodatkiem szynki.
Składniki: ser, woda, masło /laktoza/,
mleko /laktoza/.
Papryka świeża.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Obiad:
Koperkowa z
warzywami i makaronem
literki.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, mąka pszenna/gluten/.
Szaszłyki drobiowe z cukinią i papryką świeżą.
Składniki: filet z kurczaka, cukinia, papryka świeża.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka z pekinki z dodatkiem rzodkiewki i jogurtu naturalnego.
Składniki: kapusta pekińska, rzodkiewka, jogurt
naturalny /laktoza/.
Herbata miętowa
cytryną.
Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna
/gluten/,masa jajeczna.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.
ŚRODA 22.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Dżem %
z owoców extra gładki
Składniki:100 % owoców moreli i mango
użyto do wyprodukowania 100g produktu.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Kiwi w plasterkach.
Obiad:
Żurek z warzywami.
Składniki:seler, marchew,
zakwas/gluten/, śmietanka
/laktoza/.
Karczek pieczony w rękawie z dodatkiem cebuli i
bazylii.
Składniki: karczek b/kości, cebula,
bazylia suszona.
Ziemniaki purree z mlekiem
Składniki: ziemniaki, mleko
/laktoza/.
Sałata lodowa z sosem winegret i prażonym słonecznikiem.
Składniki: sałata, olej, musztarda /jaja,gorczyca/,słonecznik
prażony.
Herbata z cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cytryna.
Podwieczorek:
Napój Tymbark 100 % z soku
pomarańczowego.
Chleb pszenno – żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
CZWARTEK 23.02.2017 r.
Śniadanie:
Bułka ciemna z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Twarożek z jogurtem.
Składniki: twaróg /laktoza/,
jogurt naturalny /laktoza/.
Pomidor.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Obiad:
Rosół z makaronem zwierzątka.
Składniki:seler, pietruszka,marchew, mąka
pszenna/gluten/.
Gulasz z warzywami.
Składniki: mięso z szynki, mąka pszenna /gluten/,marchew, seler,
pietruszka.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki.
Pączek – okazjonalnie.
Składniki: maka pszenna /gluten/,jaja,
drożdże, olej.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata MALINA cytryna.
Podwieczorek:
Pałeczka kukurydziana.
Składniki: mąka kukurydziana.
Marchewka tarta z jabłkiem.
Składniki: marchew, jabłka.
PIĄTEK 24.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko gotowane
Składniki: jaja.
Sałata zielona.
Kawa
mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
Obiad:
Zupa
zabielana z grzankami.
Składniki:seler,marchew,
pietruszka, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Filet rybny „MIRUNA”w
panierce kukurydzianej.
Składniki: ryba,bułka tarta/gluten/,
płatki kukurydziane, jaja, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem i
koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka z kalarepki z dodatkiem
koperku.
Składnik: kalarepa młoda, jogurt naturalny /laktoza/,
koperek.
Woda z limonką.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Koktajl owocowy
z jogurtu naturalnego.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz