niedziela, 26 lutego 2017

Jadłospis 27.02. - 03.03.2017r.

PONIEDZIAŁEK     27.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Schab  ze spiżarni  BERGERA.
Składniki:  mięso z indyka.
Ogórek świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Zupa z ziemniakami z dodatkiem fasolki czerwonej  i  warzyw.
Składniki:  seler, marchew, pietruszka, fasola czerwona konserwowa,śmietanka /laktoza/.
Filet z kurczaka sautee.
Składniki: filet z kurczaka, masło klarowane /laktoza/.
Sos z warzywami z dodatkiem śmietany.
Składniki:seler, marchew, pietruszka  korzeń, natka  pietruszki, śmietanka /laktoza/.
Ryż na sypko.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty.
Napar z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa  cytryna, cukier.

Podwieczorek:
Chleb  pszenno – żytni          z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

Kompot  ze  śliwek  zagęszczony  mąką ziemniaczaną.

WTOREK        28.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: ser, woda, masło /laktoza/,  mleko /laktoza/.
Sałata  zielona.
Ziarno  z dyni  do  chrupania.

Kakao na mleku.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Rosół z  makaronem  z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna/gluten/, natka pietruszki.
Kotlet schabowy panierowany.
Składniki: schab b/kości, mąka pszenna/gluten/, bułka tarta /gluten/, jaja.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka z pomidorów z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem.
Składniki:pomidory, szczypior,  jogurt  naturalny /laktoza/.
Herbata  miętowa  cytryną.
Składniki : herbata ekspresowa,  cytryna.

Podwieczorek:
Ciasto- wypiek  własny.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, jaja.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.

ŚRODA POPIELCOWA     01.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno – żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta z makreli  ze  szczypiorkiem.
Składniki: makrela wędzona, szczypior, majonez, /gorczyca,jaja/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Jogurt  owocowy „SERDUSZKO”.

Obiad:
Zupa o smaku pomidorowym z ryżem.
Składniki:seler, marchew,pietruszka,  śmietanka /laktoza/, ryż.
Jajko sadzone.
Składniki: jaja.
Ziemniaki  puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka z ogórka konserwowego, marchewki  z dodatkiem jogurtu.
Składniki: ogórek konserwowy, marchew, cebula, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.

Podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni  z  masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Sałatka owocowa.
Składniki: mandarynka, jabłka, kiwi.

CZWARTEK         02.03.2017 r.
Śniadanie:
Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, /gluten/, masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.
Jabłko do  chrupania.

Obiad:
Ziemniaczana  z natką  pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, ziemniaki, natka pietruszki.
Rolada  śląska w sosie  zabielanym.
Składniki: mięso z szynki, mięso mielone, musztarda/gorczyca/,mąka  pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza  gryczana z jęczmienna na sypko..
Składniki: kasza jęczmienna /gluten/, kasza  gryczana.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona, cebula, olej.
Woda  z cytryną.
Składniki: woda, cytryna.

Podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni  z  masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Serek  topiony.
Rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.

PIĄTEK                03.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.

Składniki: jaja.
Sałata  zielona.
Kawa  mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.

Obiad:
Brokułowa  zabielana  z ziemniakami.
Składniki:seler,marchew, pietruszka, brokuł, śmietanka /laktoza/.
Makaron  jasny  polany masełkiem topionym.
Składniki: makaron/gluten/, masło /laktoza/.
Twaróg  półtłusty posypany nasionami z owocu  granatu.
Składniki: twaróg /laktoza/, nasiona owocu granatu.

Napar z herbaty malinowej b/ cukru.
Składniki: herbata  MALINA  - podwójna ilość, cytryna.

Podwieczorek:
Sandwicze z chleba  pszenno-żytniego.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Napój pomarańczowy 100%.


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...