niedziela, 12 lutego 2017

Jadłospis 13.02. - 17.02.2017r.

PONIEDZIAŁEK     13.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Rolada ustrzycka wędzona.
Składniki: mleko /laktoza/, kultury bakterii.
Szczypior.
Ogórek  zielony  świeży.

Kakao   na  mleku.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Pomidorowa zabielana z ryżem..
Składniki:  seler, marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy, śmietanka/laktoza/.
Jajko sadzone.
Składniki:jaja, masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki  puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka z fasolki szparagowej z cebulą  czerwoną.
Składniki: fasolka szparagowa konserwowa, cebula  czerwona,olej.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Biszkopty  bezcukrowe.
Składniki: maka pszenna gluten/, masa  jajowa.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.

Mandarynka.

WTOREK        14.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasztet  królewski  wieprzowy.
Składniki:  mleko /laktoza/, orkisz.
Pikle  ogórkowe.

Herbata  z  cukrem  i  cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Kalafiorowa  z kaszą  manną.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, szczaw, kasza  manna.
Schab  duszony w sosie.
Składniki: schab b/kości,  mąka pszenna /gluten/.                       
Kasza  jęczmienna  na  sypko..
Składniki: kasza /gluten/.
Sałatka  z buraków z dodatkiem  pory  i majonezu.
Składniki: buraki, por, majonez /jaja,gorczyca/.
Herbata  miętowa z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata  „MIĘTA”, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Chleba  pszenno -żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/.
Dżem  100 %  truskawka.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.

ŚRODA          15.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta  z  ryby.
Składniki:  ryba.
Ogórek  kiszony.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Rosół  z makaronem nitki.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Bigos z kapusty kiszonej i białej.
Składniki:kapusta kiszona, kapusta biała, koncentrat pomidorowy, wędlina z szynki.
Ziemniaki  purree z mlekiem
Składniki: mięso z łopatki mielone, mąka pszenna /gluten/,koncentrat  pomidorowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa,cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Pałeczka  kukurydziana.
Składniki: mąka  kukurydziana.

Jogurt  naturalny 180
Składniki: mleko /laktoza/.

CZWARTEK        16.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno – żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka  cygańska.
Składniki:mięso  z  szynki wieprzowej.
Pomidor..
Herbata  z  cukrem i cytryną.

Obiad:
Pieczarkowa  z warzywami  zabielana.
Składniki: pieczarka,seler, pietruszka,marchew, śmietanka/ laktoza/.
Wątroba  z indyka  z  cebulką w sosie zabielanym.
Składniki:filet z indyka, mąka  pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ryż  biały  na  sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty.
Sałatka  szwedzka.
Składniki: ogórek kiszony, seler konserwowy, papryka  świeża..
Napar z herbata malinowej z cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.

Podwieczorek:
Sandwicze  z chleba  z masełkiem  czosnkowym
Składniki: mąka  pszenna/gluten/,         kakao / soja/.
Keczup.
Składniki: 205 g. pomidorów na 100 g  keczupu.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

 PIĄTEK                17.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Nutella.
Składniki: jaja,majonez /gorczyca,jaja/
Ziarna  łuszczone  z dyni.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.

Obiad:
Zupa-krem z marchewki  z grzankami.
Składniki:seler,marchew, pietruszka, maka pszenna /gluten/.
Filet rybny „MIRUNA”w panierce.
Składniki: ryba,bułka tarta/gluten/, jaja,olej.
Ziemniaki  puree z mlekiem  i  koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.

Surówka z selera  i  jabłek.
Składnik: seler, jabłka, majonez /jaja,gorczyca/.
Woda  przegotowana z pomarańczą.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Jabłka  tarte  z cynamonem.





Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...