PONIEDZIAŁEK 13.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Rolada ustrzycka wędzona.
Składniki: mleko /laktoza/, kultury
bakterii.
Szczypior.
Ogórek zielony
świeży.
Kakao na
mleku.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Pomidorowa zabielana z ryżem..
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, koncentrat pomidorowy, śmietanka/laktoza/.
Jajko sadzone.
Składniki:jaja, masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka z fasolki szparagowej z
cebulą czerwoną.
Składniki: fasolka szparagowa
konserwowa, cebula czerwona,olej.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: maka pszenna gluten/, masa
jajowa.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.
Mandarynka.
WTOREK 14.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno-żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasztet królewski
wieprzowy.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
Pikle ogórkowe.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Obiad:
Kalafiorowa z kaszą
manną.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, szczaw, kasza manna.
Schab
duszony w sosie.
Składniki: schab b/kości, mąka pszenna /gluten/.
Kasza jęczmienna
na sypko..
Składniki: kasza /gluten/.
Sałatka z buraków z dodatkiem pory i
majonezu.
Składniki: buraki, por, majonez
/jaja,gorczyca/.
Herbata miętowa z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata
„MIĘTA”, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Chleba
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Dżem
100 % truskawka.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.
ŚRODA 15.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta
z ryby.
Składniki: ryba.
Ogórek kiszony.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Rosół z makaronem nitki.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Bigos z kapusty kiszonej i białej.
Składniki:kapusta kiszona, kapusta
biała, koncentrat pomidorowy, wędlina z szynki.
Ziemniaki purree z mlekiem
Składniki: mięso z łopatki mielone,
mąka pszenna /gluten/,koncentrat
pomidorowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa,cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Pałeczka kukurydziana.
Składniki: mąka kukurydziana.
Jogurt naturalny 180
Składniki: mleko /laktoza/.
CZWARTEK 16.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka cygańska.
Składniki:mięso z
szynki wieprzowej.
Pomidor..
Herbata z
cukrem i cytryną.
Obiad:
Pieczarkowa z warzywami
zabielana.
Składniki: pieczarka,seler, pietruszka,marchew,
śmietanka/ laktoza/.
Wątroba z indyka
z cebulką w sosie zabielanym.
Składniki:filet z indyka, mąka pszenna /gluten/, śmietanka
/laktoza/.
Ryż
biały na sypko.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty.
Sałatka szwedzka.
Składniki: ogórek kiszony, seler konserwowy,
papryka świeża..
Napar z herbata malinowej z cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna.
Podwieczorek:
Sandwicze z chleba
z masełkiem czosnkowym
Składniki: mąka pszenna/gluten/, kakao / soja/.
Keczup.
Składniki: 205 g. pomidorów na 100
g keczupu.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
PIĄTEK 17.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Nutella.
Składniki: jaja,majonez /gorczyca,jaja/
Ziarna łuszczone
z dyni.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.
Obiad:
Zupa-krem z marchewki z grzankami.
Składniki:seler,marchew,
pietruszka, maka pszenna /gluten/.
Filet rybny „MIRUNA”w
panierce.
Składniki: ryba,bułka tarta/gluten/,
jaja,olej.
Ziemniaki puree z mlekiem i
koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka z selera i
jabłek.
Składnik: seler, jabłka, majonez /jaja,gorczyca/.
Woda
przegotowana z pomarańczą.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Jabłka tarte
z cynamonem.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz