DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
08.05.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Polędwica sopocka wędzona.
Składniki: polędwica wieprzowa.
Pomidor limo.
Jogurt „Serduszko” .
Składniki: mleko/laktoza/.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Zupa z fasolka szparagową,brokułem
z dodatkiem ziemniaków- zabielana.
Składniki:porcje
rosołowe,seler,marchew, pietruszka, fasolka szparagowa żółta, śmietanka /laktoza/.
Ryż biały na mleku polany masełkiem.
Składniki: ryż, mleko/laktoza/,
masło/laktoza/.
Jabłka tarte z nutą cynamonu.
Składniki: jabłka /ARR/, cynamon.
Napar z herbaty malinowej.
Składniki: herbata MALINA-podwójna
ilość.
|
Kanapka z masłem. Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Rzodkiewka, szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
|
WTOREK
09.05.2017 r.
|
Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka pszenna, masło/laktoza/.
Kakao na
mleku.
Mandarynka świeża.
|
Barszcz z buraków
zabielany.
Składniki; burak, seler,
pietruszka, marchew, śmietanka /laktoza/.
Piersi z kurczaka z panierce z
dodatkiem płatków kukurydzianych.
Składniki: pierś z kurczaka, bułka
tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki:ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt,
laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Kisiel z kompotu
z wiśni drylowanych zagęszczony
mąką ziemniaczaną.
Składniki: wiśnie drylowane
kompotowe, mąka ziemniaczana.
|
ŚRODA
10.05.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Pasta z sera żółtego.
Składniki: ser żółty,
majonez /jaja,gorczyca/.
Papryka świeża do chrupania.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Jarzynowa czysta z zacierką z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:porcje rosołowe, szyje
indycze,seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna/gluten/.
Bigos z kapusty kiszonej i białej
z wędliną.
Składniki:kapusta kiszona, biała,
wędlina z szynki, koncentrat pomidorowy.
Bułka razowa-paluch ½ szt.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Dżem truskawkowy 100 %.
|
CZWARTEK
11.05.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/.
Płatki „Choco -piegołaki” z mlekiem.
Składniki: mleko /laktoza/, mąka
pszenna/gluten/,pełnoziarnista.
Żurawina suszona.
|
Koperkowa z literkami – zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, seler, pietruszka,
marchew, szyje z indyka, mąka pszenna /gluten/.
Schab w rozmarynie duszony w sosie
- zabielany.
Składniki: schab b/kości, mąka
pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza jęczmienna /gluten/.
Surówka z selera korzeniowego,
jabłka z dodatkiem prażonego
słonecznika.
Składniki:seler, jabłka, majonez /jaja,gorczyca/,
słonecznik prażony.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata miętowa, cytryna.
|
Chleb pszenno-
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/,
masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Pasztet drobiowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
PIĄTEK
12.05.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Majonez.
Składniki: /jaja,gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,cytryna.
|
Zalewajka z żurku z dodatkiem
ziemniaków ,warzyw i majeranku.
Składniki: żur/gluten/, seler,
marchew, pietruszka, śmietanka/laktoza/,ziemniaki.
Filet „Miruna” smażona sautee.
Składniki: ryba, mąka /
gluten/, olej.
Ziemniaki puree ze śmietaną.
Składniki: ziemniaki, śmietanka/laktoza/.
Surówka z marchewki z dodatkiem
ananasa świeżego i jogurtu.
Składniki: marchew, ananas
świeży.
Woda źródlana z cytryną.
|
Sandwicze z chleba pszenno - żytniego.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Keczup łagodny.
Jogurt „Jogobella”
Składniki: mleko/ laktoza/.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych
składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły.
W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz