niedziela, 7 maja 2017

Jadłospis 08.05. - 12.05.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 PONIEDZIAŁEK    

08.05.2017 r.



Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Polędwica sopocka  wędzona.
Składniki: polędwica  wieprzowa.  

Pomidor  limo.    
Jogurt „Serduszko” .
Składniki: mleko/laktoza/.
Herbata  z  cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Zupa z fasolka szparagową,brokułem z dodatkiem ziemniaków- zabielana.
Składniki:porcje rosołowe,seler,marchew, pietruszka, fasolka szparagowa żółta, śmietanka /laktoza/.
Ryż biały  na mleku polany masełkiem.
Składniki: ryż, mleko/laktoza/, masło/laktoza/.
Jabłka tarte z nutą cynamonu.
Składniki: jabłka /ARR/, cynamon.
Napar z herbaty malinowej.
Składniki: herbata MALINA-podwójna ilość.
Kanapka  z  masłem.  Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.

Rzodkiewka, szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

     WTOREK        

09.05.2017 r.



Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka pszenna, masło/laktoza/.

Kakao  na  mleku.

Mandarynka  świeża.

Barszcz z  buraków  zabielany.
Składniki; burak, seler, pietruszka, marchew, śmietanka /laktoza/.
Piersi z kurczaka z panierce z dodatkiem płatków kukurydzianych.
Składniki: pierś z kurczaka, bułka tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki:ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt, laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Kisiel  z kompotu  z wiśni drylowanych zagęszczony  mąką ziemniaczaną.
Składniki: wiśnie  drylowane  kompotowe, mąka ziemniaczana.


  ŚRODA
           
10.05.2017 r.
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.

Pasta z sera  żółtego.
Składniki: ser  żółty,  majonez /jaja,gorczyca/.
Papryka świeża  do chrupania.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Jarzynowa czysta z zacierką z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:porcje rosołowe, szyje indycze,seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna/gluten/.
Bigos z kapusty kiszonej i białej z wędliną.
Składniki:kapusta kiszona, biała, wędlina z szynki, koncentrat pomidorowy.
Bułka razowa-paluch ½ szt.
Herbata z cukrem i cytryną.
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.

Dżem  truskawkowy 100 %.

          
  CZWARTEK         


11.05.2017 r.
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.

Płatki  „Choco -piegołaki” z mlekiem.
Składniki: mleko /laktoza/, mąka pszenna/gluten/,pełnoziarnista.

Żurawina  suszona.


Koperkowa  z literkami – zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, seler, pietruszka, marchew, szyje z indyka, mąka pszenna /gluten/.
Schab w rozmarynie duszony w sosie - zabielany.
Składniki: schab b/kości, mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna na  sypko.
Składniki: kasza jęczmienna /gluten/.
Surówka z selera korzeniowego, jabłka      z dodatkiem prażonego słonecznika.
Składniki:seler, jabłka, majonez /jaja,gorczyca/, słonecznik prażony.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata miętowa, cytryna.
Chleb  pszenno-  żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.

Pasztet  drobiowy.

Herbata  z cukrem i cytryną.
      
   PIĄTEK               

12.05.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko  gotowane.
Składniki: jaja
Majonez.
Składniki: /jaja,gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata  z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,cytryna.
Zalewajka z żurku z dodatkiem ziemniaków ,warzyw i majeranku.
Składniki: żur/gluten/, seler, marchew, pietruszka, śmietanka/laktoza/,ziemniaki.
Filet „Miruna” smażona sautee.
Składniki: ryba, mąka / gluten/, olej.
Ziemniaki  puree ze śmietaną.
Składniki: ziemniaki, śmietanka/laktoza/.
Surówka z marchewki z dodatkiem ananasa świeżego i  jogurtu.
Składniki: marchew,  ananas  świeży.
Woda  źródlana z cytryną.

Sandwicze z chleba   pszenno - żytniego.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Keczup  łagodny.
Jogurt  „Jogobella”
Składniki: mleko/ laktoza/.






Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.
 Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły.
W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...