DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
29.05.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Ser Hochland
Składniki: mleko/laktoza/.
Baleron gotowany.
Kiełki rzodkiewki.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Ziemniaczana z
warzywami i natką pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, seler,marchew,
pietruszka, ziemniaki.
Pieczeń z karkówki w sosie - zabielanym.
Składniki:karczek b/ kości,mąka
pszenna /gluten/,śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza /gluten/.
Sałatka z fasolki żółtej
z pomidorami koktajlowymi z pastą
czosnkową i bazylią.
Składniki: fasolka żółta, pomidor koktajlowy,
czosnek, bazylia.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Kanapka z chleba pszenno-
-żytniego z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Jogurt „Serduszko”.
Składniki: mleko/laktoza/.
|
WTOREK
30.05.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso z kurczaka, majonez/jaja,gorczyca/.
Herbata z
cukrem i cytryną.
|
Rosół z makaronem literki, z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka,
marchew, mąka pszenna /gluten/.
Pulpety wieprzowe.
Składniki: mięso mielone z łopatki,
mąka pszenna /gluten/, jaja.
Makaron pióra „pełne ziarno”.
Składniki: mąka makaronowa
pszenna pełnoziarnista.
Surówka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona, jabłko,
majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata o smaku miętowym z cukrem i cytryną.
|
Paluszki serowe.
Mus z jabłek
z nutką cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
|
ŚRODA
31.05.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ
700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Polędwica z indyka.
Sałata.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Żurek z maślanki z warzywami i koperkiem.
Składniki: maślanka /laktoza/,seler,
marchew, pietruszka, koperek świeży.
De volaille.
Składniki: filet z kurczaka,
mąka pszenna /gluten/,
jaja, bułka tarta /gluten/,ser
żółty /laktoza/.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Ogórek zielony, rzodkiewka (w plasterkach) z
dodatkiem szczypiorku.
Składniki: ogórek świeży,
rzodkiewka, olej.
Woda z cytrynką.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Koktajl owocowy.
Składniki: maślanka /laktoza/,
truskawka.
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajeczna.
|
CZWARTEK
01.06.2017 r.
Dzień Dziecka
PIKNIK SZKOLNY
|
Chleb
pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia
typ 700, /gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Dżem truskawkowy
100%.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
|
Zupa owocowa ze świeżych
truskawek z makaronem gwiazdka -zabielana.
Składniki: truskawka świeża, mąka pszenna /gluten/,
śmietanka /laktoza/.
Kiełbasa grillowana.
Składniki: szynka wieprzowa b/k.,
przyprawy,soja.
Keczup.
Musztarda miodowa.
Sałatka z brokuł z olejem i czosnkiem.
Składniki: brokuł,czosnek, olej.
Herbata z cytrynką.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Pasztet drobiowy.
Składniki: wątroba drobiowa.
Herbata z
cytryną i cukrem.
|
PIĄTEK
02.06.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier,cytryna
|
Jarzynowa z lanym ciastem z dodatkiem koperku.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, jaja, koperek.
Paluszki rybne smażone 1
szt.
Składniki: ryba, panier
sypki/mąka pszenna/, olej.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sos pieczarkowy zabielany.
Składniki: pieczarka, masło klarowane/laktoza/,
śmietanka /laktoza/.
Sałata z rukolą i
słonecznikiem prażonym.
Składniki: sałata, rukola,
słonecznik.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Bułka pszenna
z masłem.
Składniki: mąka pszenna mleko /laktoza/.
Sałatka owocowa.
Składniki: jabłko, winogrono czerwone.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami. Dokładna informacja o wszystkich pozostałych
składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W
każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej
wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz