niedziela, 21 maja 2017

Jadłospis 22.05. - 26.05.2017r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 PONIEDZIAŁEK    

22.05.2017 r.




Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Mielonka  wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe, soja.  

Pomidorek  cherry.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Zupa  o smaku pomidorowym z makaronem gwiazdka – zabielana.
Składniki:porcje rosołowe, seler,marchew, pietruszka,koncentrat pomidorowy, śmietanka /laktoza/.
Berlisso  mleczne -  produkcja  własna.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty, dżem  truskawka.

Napój  Vita mini 300  1 szt.
Składniki: brzoskwinia, jabłko.

Kanapka z chleba pszenno- -żytniego  z masłem
Składniki:  mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Serek  „Hochland” .

½ jogurtu naturalnego.
Składniki: mleko/laktoza/.

     WTOREK        

23.05.2017 r.




Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Mleko  2 % gotowane.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Płatki  Cini-minis.
Składniki:.

Rodzynki.




Zupa zabielana  z  makaronem  zwierzątka z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna /gluten/.
Udziec z kurczaka z piekarnika.
Składniki: udziec z kurczaka, papryka sypka.
Ryż  biały   na sypko.
Składniki: .
Marchewka na gęsto na maśle klarowanym.
Składniki: marchew, masło klarowane/laktoza/,mąka pszenna /gluten/.
Herbata  miętowa z cukrem i cytryną.
Jogurt  owocowy  „Serduszko”.

Jabłko w plasterkach  z cynamonem.


Chleb z masłem  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/ ,mąka żytnia, masło /laktoza/.



  ŚRODA
           
24.05.2017 r.

Chleb  pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.

Twarożek z jogurtem.
Składniki: jogurt /laktoza/.
Pomidor.
Szczypiorek.
Herbata  z cukrem i cytryną.

Rosół z makaronem nitki z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe,seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Kotlet schabowy panierowany w bułce tartej.
Składniki:  schab b/kości, mąka             pszenna /gluten/, jaja, bułka tarta /gluten/.
Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka ze szpinaku „baby”z dodatkiem kiełek.
Składniki: szpinak „baby”,pomidor, olej, kiełki  rzodkiewki.
Woda z cytryną.
Składniki: woda  źródlana, cytryna.

Koktajl  owocowy.
Składniki: maślanka /laktoza/, truskawka.

Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa  jajeczna.
          
  CZWARTEK         


25.05.2017 r.
Chleb graham z masłem.
Składniki: , masło/laktoza/, mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna /gluten/.
Polędwica  drobiowa.
Składniki: filet  z kurczaka.

Sałata lodowa.
Serek  plastrowany.
Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki:  mleko/laktoza/, orkisz , cukier, cytryna.


Kalafiorowa  czysta z kaszą manną.
Składniki: porcje rosołowe, seler, pietruszka, marchew, szyje z indyka.
Bitki z szynki wieprzowej w sosie - zabielanym.
Składniki: szynka wieprzowa b/k, mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Makaron gruby „kolanka ozdobne” .
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Sałatka z porów, jabłek, i papryki świeżej.
Składniki:burak,cebula, słonecznik prażony.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata miętowa, cytryna.
Galaretka z wiśni  drylowanych.
Składniki: kompot z wiśni drylowanych, żelatyna.

Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.

      
   PIĄTEK               

26.05.2017 r.



Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.


Szproty z puszki  z dodatkiem  jajka  gotowanego.
Składniki: jaja,  ryba.
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata  z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,cytryna.

Zupa z botwinki z warzywami  z dodatkiem koperku - zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, botwina, śmietanka /laktoza/.

Kopytka z ciasta ziemniaczanego  z twarogiem polane masełkiem topionym.
Składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, twaróg /laktoza/, masło/laktoza/.
Cukier -  dodatek..
Napój  Witaminka pomarańczowy.
Składniki: sok z pomarańcza.



Bułka  pszenna  z masłem.
Składniki: mąka pszenna mleko /laktoza/.


Kakao na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao /soja/.

Ananas  świeży.






Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                     
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...