DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
22.05.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Mielonka wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe, soja.
Pomidorek cherry.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Zupa o smaku pomidorowym z makaronem gwiazdka –
zabielana.
Składniki:porcje rosołowe, seler,marchew,
pietruszka,koncentrat pomidorowy, śmietanka /laktoza/.
Berlisso mleczne -
produkcja własna.
Składniki: ryż biały długoziarnisty, dżem truskawka.
Napój Vita mini 300 1 szt.
Składniki: brzoskwinia, jabłko.
|
Kanapka z chleba pszenno-
-żytniego z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Serek „Hochland” .
½ jogurtu naturalnego.
Składniki: mleko/laktoza/.
|
WTOREK
23.05.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Mleko 2 % gotowane.
Składniki: mleko /laktoza/.
Płatki Cini-minis.
Składniki:.
Rodzynki.
|
Zupa zabielana z
makaronem zwierzątka z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka,
marchew, mąka pszenna /gluten/.
Udziec z kurczaka z piekarnika.
Składniki: udziec z kurczaka,
papryka sypka.
Ryż biały
na sypko.
Składniki: .
Marchewka na gęsto na maśle
klarowanym.
Składniki: marchew, masło klarowane/laktoza/,mąka
pszenna /gluten/.
Herbata miętowa z cukrem i cytryną.
Jogurt owocowy
„Serduszko”.
|
Jabłko w plasterkach z cynamonem.
Chleb z masłem z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/ ,mąka
żytnia, masło /laktoza/.
|
ŚRODA
24.05.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ
700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Twarożek z jogurtem.
Składniki: jogurt /laktoza/.
Pomidor.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Rosół z makaronem nitki z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe,seler,
marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Kotlet schabowy panierowany w
bułce tartej.
Składniki: schab b/kości, mąka pszenna /gluten/, jaja,
bułka tarta /gluten/.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka ze szpinaku „baby”z
dodatkiem kiełek.
Składniki: szpinak „baby”,pomidor,
olej, kiełki rzodkiewki.
Woda z cytryną.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Koktajl owocowy.
Składniki: maślanka /laktoza/,
truskawka.
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajeczna.
|
CZWARTEK
25.05.2017 r.
|
Chleb graham z masłem.
Składniki: , masło/laktoza/, mąka
żytnia/gluten/, mąka pszenna /gluten/.
Polędwica drobiowa.
Składniki: filet z kurczaka.
Sałata lodowa.
Serek plastrowany.
Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz , cukier,
cytryna.
|
Kalafiorowa czysta z kaszą manną.
Składniki: porcje rosołowe, seler, pietruszka,
marchew, szyje z indyka.
Bitki z szynki wieprzowej w sosie
- zabielanym.
Składniki: szynka wieprzowa b/k,
mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Makaron gruby „kolanka ozdobne” .
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Sałatka z porów, jabłek, i papryki
świeżej.
Składniki:burak,cebula, słonecznik
prażony.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata miętowa, cytryna.
|
Galaretka z wiśni drylowanych.
Składniki: kompot z wiśni
drylowanych, żelatyna.
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
|
PIĄTEK
26.05.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Szproty z puszki z dodatkiem
jajka gotowanego.
Składniki: jaja, ryba.
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier,cytryna.
|
Zupa z botwinki z warzywami z dodatkiem koperku - zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, botwina, śmietanka /laktoza/.
Kopytka z ciasta
ziemniaczanego z twarogiem polane
masełkiem topionym.
Składniki: ziemniaki, mąka
ziemniaczana, jaja, twaróg /laktoza/, masło/laktoza/.
Cukier - dodatek..
Napój Witaminka pomarańczowy.
Składniki: sok z pomarańcza.
|
Bułka pszenna
z masłem.
Składniki: mąka pszenna mleko /laktoza/.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
kakao /soja/.
Ananas świeży.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz