sobota, 13 maja 2017

Jadłospis 15.05. - 19.05.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 PONIEDZIAŁEK    

15.05.2017 r.




Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Schab  cygański  wędzony.
Składniki:  schab.  

Ogórek  świeży.
Sałata  lodowa.
Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki:  mleko/laktoza/, orkisz , cukier, cytryna.

Grochówka z ziemniakami z dodatkiem majeranku.
Składniki:porcje rosołowe, seler,marchew, pietruszka, groch  łuszczony.
Sos  mięsno- pomidorowy  posypany  tartym  serem  żółtym.
Składniki: mięso mielone, mąka pszenna / gluten/, masło klarowane/laktoza/.
Makaron gruby.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Napar z herbaty malinowej.
Składniki: herbata MALINA-podwójna ilość.

Biszkopty  bezcukrowe. Składniki:  mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.

Koktajl  truskawkowy.
Składniki:maślanka/laktoza/ truskawka.

     WTOREK        

16.05.2017 r.




Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Ser  żółty  plastrowany.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Papryka  świeża.
Sałata  lodowa.

Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.



Zupa zabielana  z  makaronem  zwierzątka z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna /gluten/.
Sznycel  wieprzowy  w sezamie.
Składniki: mięso mielone z łopatki, mąka pszenna/gluten/, jaja, sezam,olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki:ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mix  sałat  z ziołami  i olejem.
Składniki: sałata: rzymska, dębowa, lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.

Szarlotka  -  wypiek  własny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja, jabłka/ARR/, masło klarowane /laktoza/.

Napar z herbaty malinowej.

  ŚRODA
           
17.05.2017 r.

Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.

Pasztet  królewski  wieprzowy.
Składniki: podroby wieprzowe,  /gorczyca/.
Pikle  ogórkowe.
Herbata  z cukrem i cytryną.

Zupa z kalarepki z dodatkiem natki ziemniaków- zabielana.
Składniki:porcje rosołowe, kalarepa,seler, marchew, pietruszka,śmietanka /laktoza/.
Kurczak w potrawce  z warzywami.
Składniki: piersi z kurczaka,marchew,seler, brokuł, kalafior, śmietanka /laktoza/.
Ryż na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Herbata malinowa  i miętowa z cukrem        i  cytryną.
Składniki: herbata: malina, mięta,cukier.

Rogalik maślany z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/.

Napój  wita mini ½ but.
          
  CZWARTEK         


18.05.2017 r.
Chleb pszenno -żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,mąka żytnia.
Dżem  truskawkowy 100%
Składniki: truskawka.
Kiwi ½  szt.

Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki:  mleko/laktoza/, orkisz , cukier, cytryna.


Kalafiorowa  czysta z kaszą manną.
Składniki: porcje rosołowe, seler, pietruszka, marchew, szyje z indyka.
Rolada wieprzowa w sosie - zabielanym.
Składniki: szynka wieprzowa b/k, mąka pszenna/gluten/,musztarda/gorczyca,jaja/, śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna na  sypko.
Składniki: kasza jęczmienna /gluten/.
Sałatka z buraków z  prażonym słonecznikiem.
Składniki:burak,cebula, słonecznik prażony.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata miętowa, cytryna.
Chleb  pszenno - żytni          z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.

Tarta  marchewka.
      
   PIĄTEK               

19.05.2017 r.



Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  z ryby  i  twarogu.
Składniki: twaróg /laktoza/,ryba wędzona.
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata  z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,cytryna.

Zupa  jaglanka z warzywami.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, kasza jaglana.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Sos musztardowy.
Składniki: masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki  puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Pomidorki  śliwkowe 1 szt.
Składniki: marchew,  ananas  świeży.
Woda  źródlana z cytryną.


Jogurt  owocowy „SERDUSZKO”.
Składniki:  mleko /laktoza/.

Pałka  kukurydziana.
Składniki: mąka kukurydziana.




Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...