DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
15.05.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Schab cygański
wędzony.
Składniki: schab.
Ogórek świeży.
Sałata lodowa.
Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz , cukier,
cytryna.
|
Grochówka z ziemniakami z
dodatkiem majeranku.
Składniki:porcje rosołowe, seler,marchew,
pietruszka, groch łuszczony.
Sos mięsno- pomidorowy posypany
tartym serem żółtym.
Składniki: mięso mielone, mąka
pszenna / gluten/, masło klarowane/laktoza/.
Makaron gruby.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Napar z herbaty malinowej.
Składniki: herbata MALINA-podwójna
ilość.
|
Biszkopty bezcukrowe. Składniki: mąka pszenna/gluten/,
masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Koktajl truskawkowy.
Składniki:maślanka/laktoza/
truskawka.
|
WTOREK
16.05.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Ser żółty
plastrowany.
Składniki: mleko /laktoza/.
Papryka świeża.
Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Zupa zabielana z
makaronem zwierzątka z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka,
marchew, mąka pszenna /gluten/.
Sznycel wieprzowy
w sezamie.
Składniki: mięso mielone z łopatki,
mąka pszenna/gluten/, jaja, sezam,olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki:ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mix sałat
z ziołami i olejem.
Składniki: sałata: rzymska, dębowa,
lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Szarlotka -
wypiek własny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
jaja, jabłka/ARR/, masło klarowane /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej.
|
ŚRODA
17.05.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Pasztet królewski
wieprzowy.
Składniki: podroby wieprzowe, /gorczyca/.
Pikle ogórkowe.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Zupa z kalarepki z dodatkiem natki
ziemniaków- zabielana.
Składniki:porcje rosołowe, kalarepa,seler,
marchew, pietruszka,śmietanka /laktoza/.
Kurczak w potrawce z warzywami.
Składniki: piersi z
kurczaka,marchew,seler, brokuł, kalafior, śmietanka /laktoza/.
Ryż na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Herbata malinowa i miętowa z cukrem i
cytryną.
Składniki: herbata: malina,
mięta,cukier.
|
Rogalik maślany z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
masło/laktoza/.
Napój wita mini ½ but.
|
CZWARTEK
18.05.2017 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,mąka
żytnia.
Dżem truskawkowy 100%
Składniki: truskawka.
Kiwi ½ szt.
Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz , cukier,
cytryna.
|
Kalafiorowa czysta z kaszą manną.
Składniki: porcje rosołowe, seler, pietruszka,
marchew, szyje z indyka.
Rolada wieprzowa w sosie -
zabielanym.
Składniki: szynka wieprzowa b/k,
mąka pszenna/gluten/,musztarda/gorczyca,jaja/, śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza jęczmienna /gluten/.
Sałatka z buraków z prażonym słonecznikiem.
Składniki:burak,cebula, słonecznik
prażony.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata miętowa, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/,
masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Tarta marchewka.
|
PIĄTEK
19.05.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta z ryby
i twarogu.
Składniki: twaróg /laktoza/,ryba
wędzona.
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier,cytryna.
|
Zupa jaglanka z warzywami.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, kasza jaglana.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Sos musztardowy.
Składniki: masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Pomidorki śliwkowe 1 szt.
Składniki: marchew, ananas
świeży.
Woda źródlana z cytryną.
|
Jogurt owocowy „SERDUSZKO”.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pałka kukurydziana.
Składniki: mąka kukurydziana.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz