piątek, 29 września 2017

Jadłospis 02.10. - 06.10.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         02.10.2017


    




Chleb pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Schab  cygański.
Składniki: filet z indyka.
Ogórek  zielony.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: pomelo.
.
Zupa z żółtą fasolką  szparagową               z dodatkiem ziemniaków i  lubczyka.
Składniki: porcje  rosołowe, żółta fasolka szparagowa,marchew, seler, pietruszka- korzeń,ziemniaki, lubczyk.
Makaron  jasny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/.
Twaróg  półtłusty.
Składniki: twaróg /laktoza/.
Roztopione masło  osełka do polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Cukier  do posypania.
Napój  jabłkowy.
Składniki: Sok 100%  tłoczony.
Sandwicze  z serem  żółtym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, ser  żółty /laktoza/.

Kawa z mlekiem.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.


     WTOREK    
    

        03.10.2017   




Chleb pszenno -żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia/gluten/, masło/laktoza/.
Mleko  gotowane.
Składniki: mleko/laktoza/.
Płatki  choco „piegołaki”.
Składniki: mąki 72,7%pełnoziarnista,39,4% pszenna kukurydziana,kakao /soja/.
II  śniadanie: pomidorki  śliwkowe.
Zupa krem -selerowa  zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka, seler- podwójna ilość, marchew, pietruszka.
Gulasz wieprzowy z karkówki.
Składniki: karczek b/kości, mąka  pszenna/gluten/, masło klarowane /laktoza/.
Kasza biała  gryczana.
Składniki: kasza gryczana /soja,gluten/.
Brokuły w sosie  jogurtowo - czosnkowym.
Składniki: brokuł, czosnek, jogurt /laktoza/.
Kompot  wiśniowy.
Składniki: wiśnie drylowane ze słoja.
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasztet  drobiowy.
Składniki: wątroba z kurcząt, masa  jajowa, białko  sojowe, mleko /laktoza/.



  ŚRODA
      04.10.2017         




Bułka razowa z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia /gluten/.
Kiełbasa  wieprzowa szynkowa.
Składniki:mięso wieprzowe, soja i  produkty pochodne.
Sałata.
Ogórek konserwowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: papryka świeża   do chrupania.
Jarzynowa czysta z makaronem literki       z  wątróbki drobiowej.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka,   wątroba z indyka, seler, marchew, korzeń pietruszki, natka  pietruszki.
Leczo  z  warzywami.
Składniki: parówki, papryka, pieczarka, cebula, koncentrat pomidorowy.
Ziemniaki  z  mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Wafle  ryżowe.
Składniki: mąka ryżowa/gluten/.

Dżem  brzoskwiniowy.
           
  CZWARTEK
      05.10.2017       
    
Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta twarogowo - rybna.
Składniki:  ryba, twaróg /laktoza/.
Szczypior.



Herbata  z cukrem i cytryną.
II  śniadanie: gruszka  w plasterkach.
Koperkowa z  lanym  ciastem .
Składniki: porcje rosołowe,szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, koperek.
Rolada wieprzowa w sosie  zabielanym.
Składniki: płaty z szynki wieprzowej,  mięso mielone z łopatki, sól, pieprz,   mąka pszenna/gluten/, musztarda /gorczyca/,  masło klarowane /laktoza/, śmietana /laktoza/.
Ziemniaki  gotowane.
Składniki: ziemniaki.
Sałatka z kapusty  czerwonej.
Składniki: kapusta  czerwona, cebula.
Herbata  z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata,cytryna, cukier.
Paluszki  kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.

Sok „kubuś”  marchewkowy.
      
   PIĄTEK                06.10.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Ser  wędzony.
Składniki: mleko, orzechy laskowe, serwatka w proszku.
Rzodkiewka.
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja, gluten.
II  śniadanie:  daktyle  suszone.
Zupa– krupnik.
Składniki:  porcje  rosołowe, szyje             z indyka, seler, pietruszka, kasza jęczmienna.
Filet  rybny  smażony saute.
Składniki: ryba, mąka pszenna /gluten/, olej.
Ziemniaki  z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Mix  sałat  z ziołami i olejem.
Składniki: sałata dębowa, sałata lodowa, rukola, olej, mieszanka  ziół.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: woda źródlana, cytryna.

Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Kompot zagęszczony  maka  ziemniaczaną.
Składniki: truskawki  kompotowe, mąka ziemniaczana.





Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                               
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)