DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
25.09.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka z indyka.
Składniki: filet z indyka.
Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II śniadanie: melon.
.
|
Zupa -zalewajka z
żurku z dodatkiem ziemniaków
i jarzyn.
Składniki: porcje rosołowe, zakwas żurku, marchew, seler,
pietruszka- korzeń,ziemniaki, majeranek.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/.
Sos mięsno - pomidorowy posypany
tartym serem żółtym.
Składniki: mięso mielone z łopatki,masło klarowane/laktoza/,mąka
pszenna/gluten/, ser /laktoza/.
Woda z cytryną i
liściem świeżej mięty.
Składniki: woda źródlana, cytryna, liść mięty.
|
Gofry z dżemem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,dżem brzoskwiniowy.
Kawa z mlekiem.
Składniki: mleko/laktoza/,
orkisz.
|
WTOREK
26.09.2017
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
masło/laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki:mięso z kurczaka, musztarda/gorczyca/.
Papryka czerwona świeża.
Kiełki.
Składniki: papryka świeża.
Herbata z cukrem i cytryną.
II
śniadanie: kukurydza gotowana
w plasterkach.
|
Rosół z zacierką
z dodatkiem lubczyka.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z
indyka, seler, marchew, pietruszka,lubczyk-susz.
Kotlet schabowy panierowany.
Składniki: schab b/kości, mąka pszenna/gluten/, bułka tarta/ gluten/,
jaja, olej.
Ziemniaki purre z mlekiem i
koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/,
koperek świeży.
Mizeria z jogurtem
naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt/laktoza/.
Mix herbat z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata „MALINA”, herbata „MIĘTA”, cukier,
cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Jogurt owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
ŚRODA
27.09.2017
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia /gluten/.
Polędwica sopocka.
Składniki:mięso wieprzowe, soja i
produkty pochodne.
Ogórek kiszony.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: rodzynki.
|
Kalafiorowa czysta z kaszą
manną z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe,
kalafior, seler, marchew,
korzeń pietruszki, natka pietruszki.
Ryż biały
na mleku polany masełkiem roztopionym.
Składniki: ryż biały długoziarnisty, mleko /laktoza/ .
Mus z jabłek z cynamonem.
Składniki: jabłka, cynamon.
Napój marchewkowo - malinowy.
Składniki: z zagęszczonego
syropu malinowego.
|
Chleb pszenno-
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pomidor żółty.
|
CZWARTEK
28.09.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta z tuńczyka.
Składniki: ryba.
Pomidory.
Składniki: pomidory.
Herbata z cukrem i cytryną.
II
śniadanie: arbuz w plasterkach.
|
Szczawiowa z
ziemniakami -zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, szczaw
konserwowy, seler, marchew, pietruszka, śmietana /laktoza/.
Bitki z indyka w sosie
zabielanym.
Składniki: filet z indyka, sól, pieprz, mąka pszenna/gluten/,
masło klarowane/laktoza/,śmietana /laktoza/.
Kasza jęczmienna.
Składniki: kasza jęczmienna/ gluten/.
Sałatka z buraków.
Składniki: buraki, cebula, przyprawy.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata,cytryna, cukier.
|
Paluszki kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.
Serek waniliowy „Danio”.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
PIĄTEK 29.09.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Krem orzechowy „Nutella”.
Składniki: mleko, orzechy laskowe,
serwatka w proszku.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja,
gluten.
II
śniadanie: słonecznik
łuszczony.
|
Zupa– pieczarkowa zabielana.
Składniki: porcje
rosołowe, szyje z
indyka, seler, pietruszka, pieczarka, śmietana /laktoza/.
Jajko sadzone.
Składniki: jaja.
Ziemniaki z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Sałatka z warzyw z dodatkiem
jogurtu, musztardy i majonezu.
Składniki: marchew, ogórek
konserwowy, jogurt naturalny /laktoza/, musztarda /gorczyca/.
Woda źródlana z cytryną.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Kiwi.
Herbata z cytryną.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o
wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u
Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały
dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz