sobota, 23 września 2017

Jadłospis 25.09. - 29.09.2017r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         25.09.2017


    




Chleb pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka  z indyka.
Składniki: filet z indyka.
Sałata  lodowa.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

II śniadanie: melon.
.
Zupa -zalewajka  z  żurku  z dodatkiem  ziemniaków  i  jarzyn.
Składniki: porcje  rosołowe, zakwas żurku, marchew, seler, pietruszka- korzeń,ziemniaki, majeranek.
Makaron  jasny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/.
Sos  mięsno - pomidorowy  posypany  tartym  serem  żółtym.
Składniki: mięso  mielone z łopatki,masło klarowane/laktoza/,mąka pszenna/gluten/, ser /laktoza/.
Woda z cytryną  i  liściem świeżej mięty.
Składniki: woda  źródlana, cytryna, liść mięty.
Gofry  z dżemem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,dżem  brzoskwiniowy.

Kawa z mlekiem.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.


     WTOREK    
    

        26.09.2017   




Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta  mięsna.
Składniki:mięso z kurczakamusztarda/gorczyca/.
Papryka  czerwona świeża.
Kiełki.
Składniki: papryka świeża.
Herbata z cukrem i cytryną.


II  śniadanie: kukurydza  gotowana w  plasterkach.
Rosół z  zacierką  z dodatkiem  lubczyka.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,lubczyk-susz.
Kotlet schabowy panierowany.
Składniki: schab b/kości, mąka  pszenna/gluten/, bułka tarta/ gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki purre z mlekiem  i  koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/, koperek  świeży.
Mizeria  z jogurtem  naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt/laktoza/.
Mix  herbat z cukrem i cytryną.
Składniki:  herbata „MALINA”, herbata „MIĘTA”, cukier, cytryna.
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Jogurt  owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.



  ŚRODA
      27.09.2017         




Chleb pszenno- żytni            z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia /gluten/.
Polędwica  sopocka.
Składniki:mięso wieprzowe, soja i produkty pochodne.
Ogórek  kiszony.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: rodzynki.
Kalafiorowa czysta z kaszą manną  z dodatkiem natki  pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, kalafior,   seler, marchew, korzeń pietruszki, natka  pietruszki.
Ryż  biały  na  mleku  polany masełkiem roztopionym.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty, mleko /laktoza/ .
Mus  z jabłek z cynamonem.
Składniki: jabłka, cynamon.
Napój marchewkowo - malinowy.
Składniki: z zagęszczonego syropu  malinowego.
Chleb  pszenno-  żytni        z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Pomidor  żółty.
          
  CZWARTEK
      28.09.2017       
    
Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta  z tuńczyka.
Składniki:  ryba.
Pomidory.
Składniki: pomidory.
Herbata  z cukrem i cytryną.

II  śniadanie: arbuz  w plasterkach.
Szczawiowa  z  ziemniakami -zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, szczaw konserwowy, seler, marchew, pietruszka, śmietana /laktoza/.
Bitki z indyka  w sosie  zabielanym.
Składniki: filet z  indyka, sól, pieprz, mąka pszenna/gluten/, masło klarowane/laktoza/,śmietana /laktoza/.
Kasza jęczmienna.
Składniki: kasza  jęczmienna/ gluten/.
Sałatka z buraków.
Składniki:  buraki, cebula, przyprawy.
Herbata  z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata,cytryna, cukier.
Paluszki  kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.

Serek  waniliowy „Danio”.
Składniki: mleko /laktoza/.
      
   PIĄTEK                29.09.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Krem orzechowy „Nutella”.
Składniki: mleko, orzechy laskowe, serwatka w proszku.

Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja, gluten.

II  śniadanie: słonecznik  łuszczony.
Zupa– pieczarkowa zabielana.
Składniki:  porcje  rosołowe, szyje             z indyka, seler, pietruszka, pieczarka, śmietana /laktoza/.
Jajko  sadzone.
Składniki: jaja.
Ziemniaki  z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Sałatka z warzyw z dodatkiem jogurtu, musztardy i majonezu.
Składniki: marchew, ogórek konserwowy, jogurt  naturalny /laktoza/,  musztarda /gorczyca/.
Woda  źródlana z cytryną.
Składniki: woda źródlana, cytryna.

Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Kiwi.

Herbata  z cytryną.





Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                            

Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...