niedziela, 10 września 2017

Jadłospis 11.09. - 15.09.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

         11.09.2017


    




Chleb pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Twarożek z jogurtem.
Składniki: mleko /laktoza/, przyprawy.
Ogórek świeży.
Tarta  rzodkiewka.
Kawa  mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
II śniadanie:
Ananas  świeży                    w plasterkach.
Zupa z kalarepki z  zacierką   z dodatkiem   natki  pietruszki- zabielana.
Składniki: porcje  rosołowe,  szyje  z indyka, marchew, seler, pietruszka- korzeń, mąka pszenna /gluten/, natka pietruszki.
Pieczeń ze schabu w sosie zabielanym.
Składniki: schab b/ kości, mleko /laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty /gluten/.
Sałatka  wielowarzywna.
Składniki: ogórek kiszony, por, kukurydza,olej,cukier.
Woda z cytryną  i  liściem świeżej mięty.
Składniki: woda  źródlana, cytryna,liść mięty.
Jogurt  owocowy.
Składniki:  mleko /laktoza/.

Paluszki kukurydziane.
Składniki: kasza kukurydziana,sól.

     WTOREK    
    

        12.09.2017   




Bułka z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.
Musli  do mleka.


II  śniadanie:  śliwka.

Żurek z maślanki z warzywami z dodatkiem koperku.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, maślanka /laktoza/.
Udziec  z kurczaka pieczony w piekarniku.
Składniki: udziec z kurczaka, masło klarowane /laktoza/,przyprawy.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Marchewka  na  gęsto  na  maśle klarowanym.
Składniki: marchew, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/.
Mix  herbat z cukrem i cytryną.
Składniki:  herbata „MALINA”, herbata „MIĘTA”, cukier, cytryna.
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Serek  topiony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Szczypiorek.
Woda z cytryną  do  picia.

  ŚRODA
      13.09.2017         




Chleb  razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka żytnia /gluten/, serwatka w proszku / laktoza/.
Polędwica  wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe.
Sałata  masłowa.
Ser  żółty.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II  śniadanie: gruszka            w  plasterkach.

Ziemniaczana  z dodatkiem fasolki czerwonej.
Składniki: porcje rosołowe,ziemniaki, seler, marchew,  korzeń pietruszki, fasola czerwona.
Łazanki.
Składniki: makaron/gluten/, kiełbasa z  szynki, masło klarowane /laktoza/, kapusta kiszona.
Keczup  łagodny.
Składniki: 205g pomidorów w 100g keczupu.
Napój  „Kubuś”.
Składniki: przecier z malin i jabłek, woda, cukier trzcinowy.

Chleb  pszenno-  żytni        z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Dżem  brzoskwiniowy.
Kawa  mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
          
  CZWARTEK
      14.09.2017       
    
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Parówka  grzana.
Składniki: kiełbasa wieprzowa   drobno rozmielona z dodatkiem białka /soja/.
Musztarda  miodowa.
Składniki: gorczyca.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

II  śniadanie:  rodzynki, pestki dyni.

Kalafiorowa  z  kaszą manną.
Składniki: porcje rosołowe, kalafior,seler, marchew, pietruszka, kasza manna/gluten/.
Kotlet mielony w sezamie z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:mięso mielone z łopatki, bułka /gluten/,sezam, jaja, olej.
Kasza biała  gryczana.
Składniki: kasza biała/soja/.
Sos o smaku  pomidorowym.
Składniki: koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Surówka z selera świeżego z  rodzynkami.
Składniki:  seler, majonez/jaja,gorczyca/, rodzynki.
Napój  jabłkowy z nutą  cynamonu.
Składniki: sok  100% jabłkowy, woda, cora  cynamonu.
Kompot   wiśniowy  zagęszczony  mąką  ziemniaczaną.
Składniki: wiśnie  drylowane  kompotowe, mąka ziemniaczana.

Rogalik maślany  z masłem.
      
   PIĄTEK                15.09.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta  z jaj.
Składniki: jaja, majonez/jaja,gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata miętowa z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata „MIĘTA”  cukier,  cytryna.

II  śniadanie:  winogrono  jasne.
Krupnik z warzywami z dodatkiem lubczyka.
Składniki:  porcje  rosołowe, szyje z indyka, seler, pietruszka, kasza jęczmienna /gluten/,
Ryba smażona saute.
Składniki: ryba,mąka pszenna/gluten/, olej.
Ziemniaki  puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Pomidory z  jogurtem naturalnym.
Składniki: pomidor, jogurt /laktoza/.
Herbata  z  cukrem i cytryną.
Składniki;  herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb pszenno - żytni         z masłem  zapiekany.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Jogurt  naturalny  180
Składniki: mleko /laktoza/.

Miód.




Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...