DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
11.09.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Twarożek z jogurtem.
Składniki: mleko /laktoza/, przyprawy.
Ogórek świeży.
Tarta rzodkiewka.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
II śniadanie:
Ananas świeży w plasterkach.
|
Zupa z kalarepki z zacierką
z dodatkiem natki pietruszki- zabielana.
Składniki: porcje rosołowe,
szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka- korzeń, mąka pszenna /gluten/, natka pietruszki.
Pieczeń ze schabu w sosie
zabielanym.
Składniki: schab b/ kości, mleko
/laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty /gluten/.
Sałatka wielowarzywna.
Składniki: ogórek kiszony, por,
kukurydza,olej,cukier.
Woda z cytryną i
liściem świeżej mięty.
Składniki: woda źródlana, cytryna,liść mięty.
|
Jogurt owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
Paluszki kukurydziane.
Składniki: kasza kukurydziana,sól.
|
WTOREK
12.09.2017
|
Bułka z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.
Musli do mleka.
II
śniadanie: śliwka.
|
Żurek z maślanki z warzywami z
dodatkiem koperku.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, maślanka /laktoza/.
Udziec z kurczaka pieczony w piekarniku.
Składniki: udziec z kurczaka, masło
klarowane /laktoza/,przyprawy.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Marchewka na
gęsto na maśle klarowanym.
Składniki: marchew, masło klarowane/laktoza/,
mąka pszenna/gluten/.
Mix herbat z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata „MALINA”, herbata „MIĘTA”, cukier,
cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Serek topiony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Szczypiorek.
Woda z cytryną do
picia.
|
ŚRODA
13.09.2017
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia /gluten/, serwatka w proszku / laktoza/.
Polędwica wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe.
Sałata masłowa.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II
śniadanie: gruszka
w plasterkach.
|
Ziemniaczana z dodatkiem fasolki czerwonej.
Składniki: porcje
rosołowe,ziemniaki, seler, marchew,
korzeń pietruszki, fasola czerwona.
Łazanki.
Składniki: makaron/gluten/,
kiełbasa z szynki, masło klarowane /laktoza/,
kapusta kiszona.
Keczup łagodny.
Składniki: 205g pomidorów w 100g
keczupu.
Napój „Kubuś”.
Składniki: przecier z malin i
jabłek, woda, cukier trzcinowy.
|
Chleb pszenno-
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Dżem brzoskwiniowy.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
|
CZWARTEK
14.09.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Parówka grzana.
Składniki: kiełbasa wieprzowa drobno rozmielona z dodatkiem białka /soja/.
Musztarda miodowa.
Składniki: gorczyca.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II
śniadanie: rodzynki, pestki
dyni.
|
Kalafiorowa z
kaszą manną.
Składniki: porcje rosołowe,
kalafior,seler, marchew, pietruszka, kasza manna/gluten/.
Kotlet mielony w sezamie z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:mięso mielone z łopatki,
bułka /gluten/,sezam, jaja, olej.
Kasza biała gryczana.
Składniki: kasza biała/soja/.
Sos o smaku pomidorowym.
Składniki: koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Surówka z selera świeżego z rodzynkami.
Składniki: seler, majonez/jaja,gorczyca/,
rodzynki.
Napój jabłkowy z nutą cynamonu.
Składniki: sok 100% jabłkowy, woda, cora cynamonu.
|
Kompot wiśniowy
zagęszczony mąką ziemniaczaną.
Składniki: wiśnie drylowane
kompotowe, mąka ziemniaczana.
Rogalik maślany z masłem.
|
PIĄTEK 15.09.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta z jaj.
Składniki: jaja, majonez/jaja,gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata miętowa z cukrem i
cytryną.
Składniki: herbata „MIĘTA” cukier,
cytryna.
II
śniadanie: winogrono jasne.
|
Krupnik z warzywami z dodatkiem
lubczyka.
Składniki: porcje
rosołowe, szyje z indyka, seler, pietruszka, kasza jęczmienna /gluten/,
Ryba smażona saute.
Składniki: ryba,mąka pszenna/gluten/,
olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Pomidory z jogurtem naturalnym.
Składniki: pomidor, jogurt /laktoza/.
Herbata z cukrem
i cytryną.
Składniki; herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem zapiekany.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Jogurt naturalny
180
Składniki: mleko /laktoza/.
Miód.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o
wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta
Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do
naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz