DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
18.09.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasztet królewski.
Składniki: mleko /laktoza/, przyprawy.
Pikle ogórkowe.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
II śniadanie:
Owoc
granatu.
|
Zupa -kapuśniak z ziemniakami.
Składniki: porcje rosołowe, kapusta kiszona,marchew, seler,
pietruszka- korzeń, majeranek.
Ryż na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/,
ryż biały/gluten/
Masło topione do polania.
Składniki: masło klarowane/laktoza/,
masło osełka/laktoza/.
Cukier.
Herbata z cytryną i
liściem świeżej mięty.
Składniki: herbata czarna
ekspresowa, cytryna,liść mięty.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka wieprzowa.
Napój pomarańczowy.
Składniki: zagęszczony sok
pomarańczowy.
|
WTOREK
19.09.2017
|
Grahamka z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
masło/laktoza/.
Baleron gotowany.
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
II
śniadanie: rzodkiewka.
|
Zupa o smaku pomidorowym z jarzynami- zabielana.
Składniki:koncentrat pomidorowy,
porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, śmietana /laktoza/.
Kluski czarne z boczkiem.
Składniki: ziemniaki, mąka
ziemniaczana/gluten/, jaja,boczek.
Mix herbat z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata „MALINA”, herbata „MIĘTA”, cukier,
cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Jogurt owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
Rodzynki.
|
ŚRODA
20.09.2017
|
Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia /gluten/, drożdże, jaja.
Mleko gotowane.
Składniki: mleko/laktoza/.
„Cinis” gwiazdki do mleka.
Składniki:mąka pszenna
pełnoziarnista, mąka kukurydziana, cukier, tłuszcz palmowy.
II
śniadanie: papryka świeża
żółta.
|
Rosół na wywarze
mięsno-jarzynowym z makaronem gwiazdka i natką pietruszki.
Składniki: porcje
rosołowe,ziemniaki, seler, marchew,
korzeń pietruszki, fasola czerwona.
Paluszki rybne.
Składniki: ryba, jaja, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Surówka z marchewki i pora
ze śmietaną.
Składniki: marchew, por, śmietana/laktoza/.
Woda z cytryną.
Składniki: woda, cytryna.
|
Chleb pszenno-
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Owoc.
|
CZWARTEK
21.09.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pomidory malinowe.
Składniki: pomidory.
Kiełki brokuła.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/,
kakao/soja/.
II
śniadanie: arbuz w plasterkach.
|
Cebulowa - krem zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, cebula,seler,
marchew, pietruszka, śmietana/laktoza/.
Filet z kurczaka smażony na maśle
klarowanym w sosie zabielanym.
Składniki: filet z kurczaka, sól,
pieprz, mąka pszenna/gluten/, masło klarowane/laktoza/,śmietana
/laktoza/.
Kasza jęczmienna i
kasza gryczana.
Składniki: kasza jęczmienna/ gluten/, kasza gryczana
prażona.
Rzodkiewka z sałatą
lodową z dodatkiem majonezu.
Składniki: rzodkiewka, sałata
lodowa, majonez /gorczyca, jaja/.
Napój jabłkowy.
Składniki: sok 100% jabłkowy, woda.
|
Kołaczyk z marmoladą.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
jaja, drożdże, marmolada.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,cukier,
cytryna.
|
PIĄTEK 22.09.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta z twarogu i
ryby.
Składniki: mleko/laktoza/,
ryba w oleju, musztarda /gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II
śniadanie: ogórek świeży w plasterkach.
|
Szpinakowa z ziemniakami – zabielana.
Składniki: porcje
rosołowe, szyje z
indyka, seler, pietruszka, ziemniaki, szpinak „baby”, śmietana /laktoza/.
Racuszki z maślanki.
Składniki: maślanka/laktoza/,
mąka pszenna/gluten/, olej, jaja.
Jabłka tarte z dodatkiem rodzynek.
Składniki: jabłka, rodzynki.
Napar z herbaty malinowej z
cytryną.
Składniki; herbata „Malina”-potrójna ilość.
|
Sandwicze z chleba pszenno -
żytniego z masłem czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/,czosnek.
Keczup.
Składniki: 200 g pomidorów
zużyto do wyprodukowania 100g keczupu.
Herbata z cytryną.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz