PONIEDZIAŁEK 03.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/
Blok
mozaika
Składniki: mięso wieprzowe i wołowe ,przyprawy /seler/
Rzodkiewka.
Herbata czarna z cukrem i cytryną
Obiad:
Ogórkowa zabielana z ziemniakami
Składniki podstawowe:porcja drobiowa, seler marchew
świeża, pietruszka, mąka pszenna, śmietanka /laktoza/.
Kluski na parze z cukrem
Składniki podstawowe: mąka pszenna, jajka,
mleko pełne w proszku.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Owoc.
Napar z herbaty malinowej.
Podwieczorek:
Sandwicze z chleba.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/ ser żółty /laktoza/
Herbata czarna z mlekiem.
Składniki: herbata czarna, mleko /laktoza/.
WTOREK 04.10.2016 r.
Śniadanie:
Kakao
na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja,gluten.
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Serek topiony.
Składniki: ser, masło, białka mleka
Jabłko
pokrojone.
Żurawina suszona.
Składniki: gluten, orzeszki ziemne
Obiad:
Zupa drobiowa z makaronem gwiazdka.
Składniki podstawowe:filet z kurczaka, seler, marchew,
pietruszka.
Filet z kurczaka gotowany.
Składniki podstawowe: filet z
kurczaka,seler, marchew, pietruszka.
Sos śmietanowy.
Składniki podstawowe:wywar drobiowy
/seler/, śmietanka /laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Sałatka z brokuła i marchewki.
Składniki podstawowe:brokuł,marchew,
jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata
czarna z cukrem i cytryną.
Podwieczorek:
Chleb z masłem czosnkowym
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło/ laktoza/
Pasztet drobiowy.
Składniki: mięso drobiowe /gluten,soja,gorczyca/
Herbata miętowa z
cytryną
ŚRODA 05.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Nuttella orzechowa.
Składniki:cukier, orzechy laskowe,
mleko, serwatka.
Pałeczki kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.
Herbata o smaku
mięty z cytryną
Obiad:
Fasolowa miksowana z grzankami.
Składniki podstawowe: wywar drobiowy, fasola Jaś, seler,
marchew, pietruszka, bułka pszenna/gluten/ .
Kiełbasa śląska smażona z cebulką.
Składniki podstawowe: kiełbasa śląska, cebula, masło klarowane.
Ziemniaki z wody ze szczypiorkiem.
Składniki: ziemniaki, szczypiorek.
Ogórek świeży w kostkę z ziołami.
Składniki podstawowe: ogórek świeży.
Napar z herbaty malinowej z cytryną
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/
Sok 100 % jabłko -gruszka.
Składniki:sok jabłkowy70%, sok gruszkowy 30 %.
CZWARTEK 06.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno - żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Schab sopocki
Składniki: mięso wieprzowe/soja,seler/
Ogórek
świeży.
Herbata malinowa z miodem.
Składniki: herbata Malina, miód,
Obiad:
Żurek z maślanki z ziemniakami.
Składniki podstawowe:seler,marchew, pietruszka, maślanka /laktoza/
Rolada wieprzowa w sosie zabielanym.
Składniki podstawowe: mięso z szynki, mięso mielone, musztarda,mąka pszenna
/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna.
Składniki podstawowe:jęczmień/gluten.
Sałatka z buraków z cebulką.
Składniki podstawowe: buraki,cebula.
Herbata z cytryną
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700/gluten/ , masło / laktoza
Marchewka tarta:
Składniki: marchew,jabłko
PIĄTEK 07.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/, masło /laktoza/
Twarożek z ziołami
Składniki: twaróg /laktoza/, mieszanka
ziół
Pomidor
żółty
Kawa z
orkiszem na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, cykoria, orkisz.
Obiad:
Marchewkowa z prażonym słonecznikiem.
Składniki podstawowe:porcje
rosołowe,marchew,pietruszka, seler,
Filet rybny „Miruna”w panierce.
Składniki podstawowe: filet z ryby, mąka pszenna/gluten/,
jaja, olej.
Surówka z kapusty kiszonej
„colesław”
Składniki podstawowe: kapusta
kiszona,marchew,szczypior, jogurt
naturalny /laktoza/
Herbata
malinowa z cytryną.
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki:mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 / gluten/ , masło /laktoza/
Dżem 100 %
truskawkowy
Składniki: truskawki (100g truskawek zużyto na 100 g )
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz