sobota, 1 października 2016

Jadłospis 03.10. - 07.10.2016r.

PONIEDZIAŁEK 03.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/

Blok  mozaika
Składniki: mięso wieprzowe                     i  wołowe ,przyprawy /seler/
Rzodkiewka.

Herbata czarna z cukrem i cytryną

Obiad:
Ogórkowa zabielana z ziemniakami
Składniki podstawowe:porcja drobiowa, seler  marchew świeża, pietruszka, mąka pszenna, śmietanka /laktoza/.
Kluski na parze z cukrem
Składniki podstawowe: mąka pszenna, jajka, mleko pełne w proszku.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Owoc.
Napar z herbaty malinowej.

Podwieczorek:
Sandwicze z chleba.  
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/   ser   żółty /laktoza/                  

Herbata czarna z mlekiem.
Składniki: herbata czarna, mleko /laktoza/.

WTOREK 04.10.2016 r.
Śniadanie:
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja,gluten.

Chleb baltonowski z masłem 
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Serek topiony.
Składniki: ser, masło, białka mleka
Jabłko  pokrojone.
Żurawina suszona.
Składniki: gluten, orzeszki ziemne

Obiad:
Zupa drobiowa z makaronem gwiazdka.
Składniki podstawowe:filet z kurczaka, seler, marchew, pietruszka.
Filet z kurczaka gotowany.
Składniki podstawowe: filet z kurczaka,seler, marchew, pietruszka.
Sos śmietanowy.
Składniki podstawowe:wywar drobiowy /seler/, śmietanka /laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Sałatka z brokuła i marchewki.
Składniki podstawowe:brokuł,marchew, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem czosnkowym
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/  masło/ laktoza/

Pasztet drobiowy.
Składniki: mięso drobiowe /gluten,soja,gorczyca/
Herbata miętowa z  cytryną

ŚRODA 05.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Nuttella  orzechowa.
Składniki:cukier, orzechy laskowe, mleko, serwatka.
Pałeczki  kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.
Herbata  o smaku  mięty z cytryną

Obiad:
Fasolowa miksowana z grzankami.
Składniki podstawowe: wywar drobiowy, fasola Jaś, seler, marchew, pietruszka, bułka pszenna/gluten/ .
Kiełbasa śląska smażona z cebulką.
Składniki podstawowe: kiełbasa śląska,       cebula, masło klarowane.
Ziemniaki z wody ze szczypiorkiem.
Składniki: ziemniaki, szczypiorek.
Ogórek świeży w kostkę z ziołami.
Składniki  podstawowe: ogórek świeży.
Napar z herbaty malinowej z cytryną

Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/

Sok 100 %  jabłko -gruszka.
Składniki:sok jabłkowy70%, sok gruszkowy 30 %.

CZWARTEK 06.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno - żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/

Schab sopocki
Składniki: mięso wieprzowe/soja,seler/
Ogórek  świeży.

Herbata  malinowa z miodem.
Składniki: herbata Malina, miód,

Obiad:
Żurek z maślanki z ziemniakami.
Składniki podstawowe:seler,marchew,  pietruszka, maślanka /laktoza/
Rolada wieprzowa w sosie zabielanym.
Składniki podstawowe: mięso z szynki,       mięso mielone, musztarda,mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna.
Składniki podstawowe:jęczmień/gluten.
Sałatka z buraków z cebulką.
Składniki podstawowe: buraki,cebula.
Herbata z cytryną

Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia 700/gluten/ , masło / laktoza

Marchewka tarta:
Składniki: marchew,jabłko

PIĄTEK 07.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem 
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/,  masło /laktoza/
Twarożek z ziołami
Składniki: twaróg /laktoza/, mieszanka ziół
Pomidor  żółty
Kawa z  orkiszem  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,         cykoria, orkisz.

Obiad:
Marchewkowa z prażonym słonecznikiem.
Składniki podstawowe:porcje rosołowe,marchew,pietruszka, seler,
Filet rybny „Miruna”w panierce.
Składniki podstawowe: filet z ryby, mąka pszenna/gluten/, jaja, olej.
Surówka z kapusty kiszonej „colesław”
Składniki podstawowe: kapusta kiszona,marchew,szczypior, jogurt  naturalny /laktoza/
Herbata  malinowa  z cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki:mąka pszenna 500, mąka żytnia  700  / gluten/ , masło /laktoza/
Dżem 100 % truskawkowy
Składniki: truskawki        (100g truskawek zużyto na 100 g )  


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
     


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...