PONIEDZIAŁEK 10.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/
Pasta z twarogu i ryby,szczypiorek.
Składniki: twaróg mielony, ryba w oleju
Gruszka 1/ 2 szt.
Herbata czarna z cukrem i cytryną
Obiad:
Rosół drobiowy z makaronem nitki.
Składniki podstawowe:porcja drobiowa, szyje z indyka,seler marchew świeża, pietruszka, mąka pszenna,
jajka
Schab pieczony w rękawie,
Składniki podstawowe: schab b/ kości,
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały.
Pomidory z jogurtem naturalnym.
Składniki podstawowe: pomidory czerwone, jogurt /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej.
Podwieczorek:
Chleb z masłem,rzodkiewka potarta
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/ ,rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna, mleko /laktoza/.
WTOREK 11.10.2016 r.
Śniadanie:
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko /laktoza/, soja,gluten.
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Baleron.
Składniki: soja i pochodne,seler
Jabłko
pokrojone.
Żurawina suszona.
Składniki: gluten, orzeszki ziemne
Obiad:
Barszcz z buraków zabielany z
ziemniakami.
Składniki podstawowe:porcje rosołowe, szyje z
indyka,buraki,śmietanka/laktoza/
Gulasz z szynki wieprzowej zabielany.
Składniki podstawowe: szynka b/ kości,
mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/
Makaron DURUM.
Składniki:makaron z semoliny z pszenicy
Sałatka szwedzka.
Składniki podstawowe: ogórek kiszony, kukurydza
konserwowa, seler świeży
Herbata
czarna z cukrem i cytryną.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło/ laktoza/
Paluszki o smaku czekoladowym.
Składniki: kaszka kukurydziana, masa
czekoladowa, orzeszki arachidowe
Herbata miętowa z
cytryną
ŚRODA 12.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Parówka
grzana.
Składniki: parówki śląskie /seler/
Musztarda, keczup.
Składniki: gorczyca,
Ogórek
kiszony.
Herbata czarna
z cukrem i cytryną
Obiad:
Zupa z groszku zielonego z grzankami..
Składniki podstawowe:seler,marchew, pietruszka,groszek zielony, śmietanka /laktoza/
Filet z/skórą MIRUNA z piekarnika po
grecku.
Składniki podstawowe: ryba, seler, marchew,
pietruszka, koncentrat pomidorowy
Ziemniaki puree z masłem.
Składniki podstawowe: ziemniaki, masło laktoza/
Sałata lodowa z ziołami.
Składniki podstawowe: sałata,olej
Herbata czarna z cytryną i cukrem
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700/gluten/ , masło / laktoza
Sałatka owocowa.
Składniki: banan, jabłko, kiwi.
PIĄTEK 14.10.2016 r.
DZIEŃ NAUCZYCIELA
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz