niedziela, 9 października 2016

Jadłospis 10.10. - 14.10.2016r.

PONIEDZIAŁEK  10.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/

Pasta z twarogu i ryby,szczypiorek.
Składniki:  twaróg mielony, ryba w oleju
Gruszka 1/ 2 szt.

Herbata czarna z cukrem i cytryną

Obiad:
Rosół drobiowy z makaronem nitki.
Składniki podstawowe:porcja drobiowa, szyje z indyka,seler  marchew świeża, pietruszka, mąka pszenna, jajka
Schab pieczony w rękawie,
Składniki podstawowe: schab b/ kości,
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały.
Pomidory z jogurtem naturalnym.
Składniki podstawowe: pomidory  czerwone, jogurt /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej.

Podwieczorek:
Chleb z masłem,rzodkiewka potarta 
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/ ,rzodkiewka.                

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna, mleko /laktoza/.

WTOREK    11.10.2016 r.
Śniadanie:
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko /laktoza/, soja,gluten.

Chleb baltonowski z masłem 
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Baleron.
Składniki: soja i pochodne,seler
Jabłko  pokrojone.
Żurawina suszona.
Składniki: gluten, orzeszki ziemne

Obiad:
Barszcz z buraków zabielany z ziemniakami.
Składniki podstawowe:porcje rosołowe, szyje z indyka,buraki,śmietanka/laktoza/
Gulasz z szynki wieprzowej zabielany.
Składniki podstawowe: szynka b/ kości, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/
Makaron DURUM.
Składniki:makaron  z semoliny z pszenicy
Sałatka szwedzka.
Składniki podstawowe: ogórek kiszony, kukurydza konserwowa, seler świeży
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/  masło/ laktoza/

Paluszki o smaku czekoladowym.
Składniki: kaszka kukurydziana, masa czekoladowa, orzeszki arachidowe
Herbata miętowa z  cytryną

 ŚRODA 12.10.2016 r.

Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Parówka  grzana.
Składniki: parówki śląskie /seler/
Musztarda, keczup.
Składniki: gorczyca,
Ogórek  kiszony.
Herbata  czarna  z cukrem i cytryną

Obiad:
Zupa z groszku zielonego z grzankami..
Składniki podstawowe:seler,marchew,  pietruszka,groszek zielony, śmietanka /laktoza/
Filet z/skórą MIRUNA z piekarnika po grecku.
Składniki podstawowe: ryba, seler, marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy
Ziemniaki  puree z masłem.
Składniki podstawowe: ziemniaki,   masło laktoza/
Sałata lodowa z ziołami.
Składniki podstawowe: sałata,olej
Herbata czarna z cytryną i cukrem

Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia 700/gluten/ , masło / laktoza

Sałatka owocowa.
Składniki: banan, jabłko, kiwi.

PIĄTEK  14.10.2016 r.

DZIEŃ  NAUCZYCIELA



Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...