niedziela, 16 października 2016

Jadłospis 17.10. - 21.10.2016r.

PONIEDZIAŁEK  17.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/

Szynka z pieca.
Składniki:  twaróg mielony, ryba w oleju
Papryka czerwona świeża.

Herbata czarna z cukrem i cytryną

Obiad:
Zupa z brokułem i ziemniakami zabielana.
Składniki:szyje z indyka,seler  marchew świeża, pietruszka,śmietanka /laktoza/.
Ryż na mleku polany masełkiem topionym.
Składniki: ryż biały, masło /laktoza/.
Jabłka potarte posypane cukrem i cynamonem..
Składniki: jabłka, cukier, cynamon.
Kompot z truskawek.
Składniki:truskawki konserwowe.

Podwieczorek:
Chleb  zapiekany z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/ ,masło /laktoza/                
Szczypiorek.


Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna.


WTOREK  18.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem 
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/,cykoria,orkisz.
Twarożek z rzodkiewką i przyprawami.
Składniki: twaróg /laktoza/,rzodkiewka.
Jabłko.

Obiad:
Rosół  drobiowy z makaronem zwierzątka.
Składniki podstawowe: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna/gluten/.
Żeberka wieprzowe  duszone w sosie zabielanym.
Składniki : żeberka wieprzowe, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/
Kasza  jęczmienna i gryczana.
Składniki: kasza jęczmienna, kasza gryczana /gluten/.
Sałatka  z kapusty kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona,cebulka.
Herbata cytrynowa i miętowa z cukrem.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/  masło/ laktoza/

Dżem truskawkowy 100 %

Herbata  czarna z cukrem        i cytryną.
Składniki: herbata expressowa czarna, cukier , cytryna.

ŚRODA    19.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Ser  żółty,pomidor.
Składniki: mleko /laktoza/, pomidor.
Kiełki  fasoli.


Herbata  czarna  z cukrem i cytryną

Obiad:
Jaglanka  drobiowa z warzywami..
Składniki:porcje rosołowe,szyje zindyka, seler, marchew, pietruszka,kasza jaglana.
Filet rybny miruna z/skórą w panierce.
Składniki :filet rybny,bułka tarta, /gluten/,olej, przyprawy.
Ziemniaki puree z masłem.
Składniki: ziemniaki, masło /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki:ogórek świeży,jogurt /laktoza/
Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/

Winogrono  jasne

CZWARTEK   20.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Mielonka  wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe,białko zwierzęce  wieprzowe,soja i produkty pochodne.
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Żurawina suszona.
Składniki: gluten, orzeszki ziemne

Obiad:
Ziemniaczana z natką pietruszki.
Składniki:ziemniaki,seler, pietruszka.
Udziec z indyka w sosie zabielanym.
Składniki: udziec z indyka, mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Makaron durum.
Składniki: semolina z pszenicy.
Surówka z porów i jabłek.
Składniki:por, jabłka, majonez/gorczyca, jaja/.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia 700/gluten/ , masło / laktoza

.
Składniki: banan, jabłko, kiwi

PIĄTEK   21.10.2016 r.
Śniadanie:
Razowy  z masłem.
Składniki: maka  pszenna, mąka żytnia,
woda, drożdże, cukier, masło /laktoza/
Łosoś  wędzony, sałata masłowa,
Składniki: ryba, sałata.
Słonecznik  łuszczony.

Obiad:
Zupa z kalarepką i ziemniakami zabiel.
Składniki:porcje rosołowe, brokuł, ziemniaki,śmietanka/laktoza/,przyprawy
Jajko w sosie chrzanowo-cytrynowym.
Składniki:jajko, chrzan konserwowy,
Ziemniaki  z koperkiem.
Składniki:ziemniaki, koperek.
Marchewka z jogurtem naturalnym.
Składniki:marchew,cytryna,jogurt naturalny, /laktoza/
Herbata malinowa z cukrem i cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/

Koktajl  bananowy.
Składniki: maślanka /laktoza/,
banan.


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...