PONIEDZIAŁEK 17.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/
Szynka z pieca.
Składniki: twaróg mielony, ryba w oleju
Papryka czerwona świeża.
Herbata czarna z cukrem i cytryną
Obiad:
Zupa z brokułem i ziemniakami
zabielana.
Składniki:szyje z indyka,seler marchew
świeża, pietruszka,śmietanka /laktoza/.
Ryż na mleku polany masełkiem topionym.
Składniki: ryż biały, masło /laktoza/.
Jabłka potarte posypane cukrem i
cynamonem..
Składniki: jabłka, cukier, cynamon.
Kompot z truskawek.
Składniki:truskawki konserwowe.
Podwieczorek:
Chleb
zapiekany z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/ ,masło /laktoza/
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna.
WTOREK 18.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/,cykoria,orkisz.
Twarożek z rzodkiewką i przyprawami.
Składniki: twaróg /laktoza/,rzodkiewka.
Jabłko.
Obiad:
Rosół
drobiowy z makaronem zwierzątka.
Składniki podstawowe: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, mąka pszenna/gluten/.
Żeberka wieprzowe duszone w sosie zabielanym.
Składniki : żeberka wieprzowe, mąka
pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/
Kasza jęczmienna i gryczana.
Składniki: kasza jęczmienna,
kasza gryczana /gluten/.
Sałatka z kapusty kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona,cebulka.
Herbata cytrynowa i miętowa z cukrem.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło/ laktoza/
Dżem truskawkowy 100 %
Herbata
czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata expressowa czarna, cukier ,
cytryna.
ŚRODA 19.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Ser
żółty,pomidor.
Składniki: mleko /laktoza/, pomidor.
Kiełki fasoli.
Herbata czarna
z cukrem i cytryną
Obiad:
Jaglanka drobiowa z warzywami..
Składniki:porcje rosołowe,szyje zindyka, seler,
marchew, pietruszka,kasza jaglana.
Filet rybny miruna z/skórą w
panierce.
Składniki :filet rybny,bułka tarta, /gluten/,olej,
przyprawy.
Ziemniaki puree z masłem.
Składniki: ziemniaki, masło
/laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki:ogórek świeży,jogurt /laktoza/
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/
Winogrono jasne
CZWARTEK 20.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Mielonka wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe,białko
zwierzęce wieprzowe,soja i produkty
pochodne.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Żurawina suszona.
Składniki: gluten, orzeszki ziemne
Obiad:
Ziemniaczana z natką pietruszki.
Składniki:ziemniaki,seler, pietruszka.
Udziec z indyka w sosie zabielanym.
Składniki: udziec z indyka, mąka pszenna/gluten/,
śmietanka /laktoza/.
Makaron durum.
Składniki: semolina z
pszenicy.
Surówka z porów i jabłek.
Składniki:por, jabłka, majonez/gorczyca, jaja/.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700/gluten/ , masło / laktoza
.
Składniki: banan, jabłko, kiwi
PIĄTEK 21.10.2016 r.
Śniadanie:
Razowy z masłem.
Składniki: maka pszenna, mąka żytnia,
woda, drożdże, cukier, masło
/laktoza/
Łosoś wędzony, sałata masłowa,
Składniki: ryba, sałata.
Słonecznik łuszczony.
Obiad:
Zupa z kalarepką i ziemniakami zabiel.
Składniki:porcje rosołowe, brokuł,
ziemniaki,śmietanka/laktoza/,przyprawy
Jajko w sosie chrzanowo-cytrynowym.
Składniki:jajko, chrzan
konserwowy,
Ziemniaki z koperkiem.
Składniki:ziemniaki, koperek.
Marchewka z jogurtem naturalnym.
Składniki:marchew,cytryna,jogurt
naturalny, /laktoza/
Herbata malinowa z cukrem i
cytryną.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/
Koktajl bananowy.
Składniki: maślanka /laktoza/,
banan.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz