PONIEDZIAŁEK 24.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/
Pasta z twarogu
i ogórka kiszonego.
Składniki: twaróg mielony /laktoza/ ogórek
kiszony.
Ananas świeży w kawałkach.
Kawa
mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz,
cykoria, cukier.
Obiad:
Zupa zmiksowana z groszku zielonego ze
słonecznikiem i jarzynami zabielana.
Składniki: groszek zielony konserwowy,
szyje z indyka,seler, marchew świeża,
pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Sos mięsno-pomidorowy.
Składniki: mięso mielone, koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna /laktoza/
Makaron kolanka „DURUM”.
Składniki: semolina z pszenicy.
Herbata cytrynowa i miętowa z
cukrem.
Składniki: herbata CYTRYNA, herbata MIĘTA, cukier.
Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna.
WTOREK 25.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb
baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Płatki owsiane
górskie na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, gluten
Rodzynki suszone, żurawina suszona.
Obiad:
Rosół
drobiowy z makaronem gwiazdka i natką pietruszki.
Składniki podstawowe: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, gluten.
Schabowy panierowany.
Składniki : schab b/kości, mąka
pszenna /gluten/, bułka tarta /gluten/
Ziemniaki puree z masłem.
Składniki: ziemniaki, masło
/laktoza/
Kalarepka na lekkiej zasmażce.
Składniki:kalarepka,mąkapszenna /gluten/, masło
klarowane /laktoza/
Kompot w wiśni drylowanych.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło/ laktoza/
Mus z jabłek z cynamonem.
Herbata
czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata expressowa czarna, cukier ,
cytryna.
ŚRODA 26.10.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Polędwica drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe,
przyprawy.
Sałata strzępiasta, papryka świeża żółta.
Herbata czarna
z cukrem i cytryną
Obiad:
Krupnik z warzywami i natką pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,kasza jaglana.
Pierogi leniwe z twarogiem polane
masełkiem topionym i cukrem.
Składniki :ziemniaki, jajka, mąka ziemniaczana /gluten/,masło
/laktoza/ twaróg /laktoza/.
Herbata MALINA.
Podwieczorek:
Sandwicze z chleba z masłem
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/
Szczypiorek, keczup.
Napój
owocowy 100 %.
CZWARTEK 27.10.2016 r.
Śniadanie:
Razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ
2000 i 700 /gluten/, mąka sojowa, masło /laktoza/
Pasta z jaj.
Składniki:jajka, majonez/gorczyca,jaja
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Pomidory koktajlowe.
Obiad:
Cebulowa zabielana z grzankami.
Składniki:cebula,seler, pietruszka,marchew,
śmietanka /laktoza/
Gulasz
z szynki wieprzowej zabielany.
Składniki: mięso z szynki, mąka pszenna/gluten/,
śmietanka /laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż długoziarnisty.
Sałatka z pekinki i papryki świeżej.
Składniki: kapusta pekińska, papryka świeża, olej.
Herbata czarna z cytryną.
Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna.
PIĄTEK 28.10. 2016 r.
Śniadanie:
Herbata czarna z cukrem i
cytryną.
Obiad:
Podwieczorek:
Chleb pszenno-żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Nutella orzechowa.
Składniki: mleko, orzechy,
serwatka.
Liść świeżej mięty.
Obiad:
Jarzynowa czysta z warzywami z zacierką i lubczykiem.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, lubczyk .
Kotlet rybny.
Składniki: ryba, jajka,bułka/gluten/
Ziemniaki z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, koperek.
Sałatka ze świeżych liści szpinaku.
Składniki: szpinak świeży, pomidor,
ogórek zielony, jogurt naturalny, /laktoza/.
Herbata malinowa z cukrem i
cytryną.Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/
Jogurt pitny „Joguś” truskawka – kiwi.
Składniki: mleko, cukier, truskawka, kiwi.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami. Dokładna
informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach
do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp
przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz