niedziela, 23 października 2016

Jadłospis 24.10. - 28.10.2016r.

PONIEDZIAŁEK    24.10.2016 r.

Śniadanie:
Chleb z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/

Pasta  z twarogu  i ogórka  kiszonego.
Składniki:  twaróg mielony /laktoza/ ogórek kiszony.
Ananas  świeży w kawałkach.

Kawa  mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz, cykoria, cukier.

Obiad:
Zupa zmiksowana z groszku zielonego ze słonecznikiem i jarzynami zabielana.
Składniki: groszek zielony konserwowy, szyje z indyka,seler, marchew świeża, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Sos mięsno-pomidorowy.
Składniki: mięso mielone, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /laktoza/
Makaron kolanka „DURUM”.
Składniki: semolina z pszenicy.
Herbata cytrynowa i miętowa z cukrem.
Składniki: herbata CYTRYNA, herbata MIĘTA, cukier.

Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.


Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna.

WTOREK     25.10.2016 r.

Śniadanie:
Chleb  baltonowski  z masłem 
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/

Płatki  owsiane  górskie na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, gluten

Rodzynki  suszone, żurawina  suszona.

Obiad:
Rosół  drobiowy z makaronem gwiazdka i natką pietruszki.
Składniki podstawowe: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, gluten.
Schabowy panierowany.
Składniki : schab b/kości, mąka pszenna /gluten/, bułka tarta /gluten/
Ziemniaki puree z masłem.
Składniki: ziemniaki, masło /laktoza/
Kalarepka na lekkiej zasmażce.
Składniki:kalarepka,mąkapszenna /gluten/, masło klarowane /laktoza/
Kompot w wiśni drylowanych.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/  masło/ laktoza/

Mus z jabłek z cynamonem.

Herbata  czarna z cukrem        i cytryną.
Składniki: herbata expressowa czarna, cukier , cytryna.

ŚRODA            26.10.2016 r.

Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Polędwica drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe, przyprawy.
Sałata  strzępiasta, papryka świeża żółta.

Herbata  czarna  z cukrem i cytryną

Obiad:
Krupnik z warzywami i natką pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,kasza jaglana.
Pierogi leniwe z twarogiem polane masełkiem topionym i cukrem.
Składniki :ziemniaki, jajka, mąka ziemniaczana /gluten/,masło /laktoza/ twaróg /laktoza/.
Herbata MALINA.

Podwieczorek:
Sandwicze z chleba z masłem
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/
Szczypiorek, keczup.

Napój  owocowy 100 %.

CZWARTEK     27.10.2016 r.
Śniadanie:
Razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 2000 i 700 /gluten/, mąka sojowa, masło /laktoza/
Pasta z jaj.
Składniki:jajka, majonez/gorczyca,jaja
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.

Pomidory koktajlowe.

Obiad:
Cebulowa  zabielana z grzankami.
Składniki:cebula,seler, pietruszka,marchew, śmietanka /laktoza/
Gulasz  z szynki  wieprzowej zabielany.
Składniki: mięso z szynki, mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż długoziarnisty.
Sałatka z pekinki  i papryki świeżej.
Składniki: kapusta pekińska, papryka świeża, olej.
Herbata czarna z cytryną.

Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna.

PIĄTEK      28.10. 2016 r.

Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/

Nutella  orzechowa.
Składniki: mleko, orzechy, serwatka.
Liść świeżej mięty.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Obiad:
Jarzynowa czysta z warzywami              z zacierką i lubczykiem.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, lubczyk .
Kotlet  rybny.
Składniki: ryba, jajka,bułka/gluten/
Ziemniaki  z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, koperek.
Sałatka ze świeżych liści szpinaku.
Składniki: szpinak świeży, pomidor, ogórek zielony, jogurt naturalny, /laktoza/.
Herbata malinowa z cukrem i cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/

Jogurt  pitny „Joguś” truskawka – kiwi.
Składniki: mleko, cukier, truskawka, kiwi.



Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami. Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)