niedziela, 30 października 2016

Jadłospis 31.10. - 04.11.2016r.

PONIEDZIAŁEK     31.10.2016 r.    DZIEŃ  WOLNY
Śniadanie:
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/
Składniki:  twaróg mielony /laktoza/ ogórek kiszony.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz, cykoria, cukier.

Obiad:
Składniki: groszek zielony konserwowy, szyje z indyka,seler, marchew świeża, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Składniki: mięso mielone, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /laktoza/
Składniki: semolina z pszenicy.
Składniki: herbata CYTRYNA, herbata MIĘTA, cukier.

Podwieczorek:
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Składniki: herbata czarna.

WTOREK       01.11.2016 r.   DZIEŃ  WOLNY
Śniadanie:
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Składniki: mleko /laktoza/, gluten

Obiad:
Składniki podstawowe: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, gluten.
Składniki : schab b/kości, mąka pszenna /gluten/, bułka tarta /gluten/
Składniki: ziemniaki, masło /laktoza/
Składniki:kalarepka,mąkapszenna /gluten/, masło klarowane /laktoza/

Podwieczorek:
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/  masło/ laktoza/
Składniki: herbata expressowa czarna, cukier , cytryna

ŚRODA       02.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/
Ser  żółty, papryka konserwowa.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawa  z orkiszem na mleku.
Składniki: orkisz,  soja, mleko /laktoza/.

Obiad:
Jarzynowa  czysta z  kaszą manną.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,kasza jaglana.
Kiełbasa smażona z cebulką.
Składniki:kiełbasaśląska /mięso wieprzowe/, cebula.
Ziemniaki  purre.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/
Surówka z kapusty kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona, marchew.
Kompot ze śliwek.
Składniki: śliwka kompotowa.

Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: maka pszenna, masa jajowa.
 Herbata  czarna z cukrem i cytryną.

CZWARTEK      03.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/
Mleko  z  płatkami  ryżowymi..
Składniki: mleko /laktoza/.
 Banan.

Obiad:
Barszcz z buraków z ziemniakami zabielany.
Składniki:buraki,seler,ziemniaki, pietruszka,marchew, śmietanka /laktoza/
Fileta z indyka pieczony w rękawie.
Składniki: mięso z indyka, masło klarowane.
Sałatka z makaronu ryżowego.
Składniki:makaron  ryżowy, seler, marchew, pietruszka,ogórek zielony, papryka świeża,majonez /jaja,gorczyca/.
Miks  herbata z cukrem.
Składniki: herbata Cytryna, Mięta.

Podwieczorek:
Surówka z marchewki i jabłka.
Składniki: marchew, jabłko.

PIĄTEK                04.11. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
 Pomidory  malinowe, szczypiorek.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Obiad:
Zupa na wywarze drobiowym z makaronem  nitki  i natką pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, lubczyk .
Miruna  saute smażona.
Składniki: ryba, jajka,bułka/gluten/
Ziemniaki  puree.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria  z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek zielony, jogurt naturalny, /laktoza/.
Herbata malinowa z cukrem i cytryną.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/
 Koktajl  z maślanki i dżemu.
Składniki: mleko, cukier, dżem truskawkowy.


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                             
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...