PONIEDZIAŁEK 31.10.2016 r. DZIEŃ WOLNY
Śniadanie:
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/
Składniki: twaróg mielony /laktoza/ ogórek
kiszony.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz,
cykoria, cukier.
Obiad:
Składniki: groszek zielony konserwowy,
szyje z indyka,seler, marchew świeża,
pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Składniki: mięso mielone, koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna /laktoza/
Składniki: semolina z pszenicy.
Składniki: herbata CYTRYNA, herbata MIĘTA, cukier.
Podwieczorek:
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Składniki: herbata czarna.
WTOREK 01.11.2016 r. DZIEŃ WOLNY
Śniadanie:
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Składniki: mleko /laktoza/, gluten
Obiad:
Składniki podstawowe: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, gluten.
Składniki : schab b/kości, mąka
pszenna /gluten/, bułka tarta /gluten/
Składniki: ziemniaki, masło
/laktoza/
Składniki:kalarepka,mąkapszenna /gluten/, masło
klarowane /laktoza/
Podwieczorek:
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło/ laktoza/
Składniki: herbata expressowa czarna, cukier ,
cytryna
ŚRODA 02.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Ser
żółty, papryka konserwowa.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawa
z orkiszem na mleku.
Składniki: orkisz, soja, mleko /laktoza/.
Obiad:
Jarzynowa czysta z
kaszą manną.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,kasza jaglana.
Kiełbasa smażona z cebulką.
Składniki:kiełbasaśląska /mięso wieprzowe/,
cebula.
Ziemniaki purre.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/
Surówka z kapusty kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona, marchew.
Kompot ze śliwek.
Składniki: śliwka kompotowa.
Podwieczorek:
Biszkopty
bezcukrowe.
Składniki: maka pszenna, masa jajowa.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
CZWARTEK 03.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/
Mleko
z płatkami ryżowymi..
Składniki: mleko /laktoza/.
Banan.
Obiad:
Barszcz z buraków z ziemniakami
zabielany.
Składniki:buraki,seler,ziemniaki,
pietruszka,marchew, śmietanka /laktoza/
Fileta z indyka pieczony w rękawie.
Składniki: mięso z indyka, masło klarowane.
Sałatka z makaronu ryżowego.
Składniki:makaron ryżowy, seler, marchew, pietruszka,ogórek
zielony, papryka świeża,majonez /jaja,gorczyca/.
Miks
herbata z cukrem.
Składniki: herbata Cytryna, Mięta.
Podwieczorek:
Surówka z marchewki i jabłka.
Składniki: marchew, jabłko.
PIĄTEK 04.11. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Pomidory malinowe, szczypiorek.
Herbata czarna z cukrem i
cytryną.
Obiad:
Zupa na wywarze drobiowym z
makaronem nitki i natką pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, lubczyk .
Miruna saute smażona.
Składniki: ryba, jajka,bułka/gluten/
Ziemniaki puree.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek zielony, jogurt
naturalny, /laktoza/.
Herbata malinowa z cukrem i
cytryną.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ700 /gluten/ masło/laktoza/
Koktajl z maślanki i dżemu.
Składniki: mleko, cukier, dżem truskawkowy.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna
informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach
do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp
przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz