niedziela, 6 listopada 2016

Jadłospis 07.11. - 10.11.2016r.

PONIEDZIAŁEK    07.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.


Parówka śląska na ciepło.
Składniki: mięso wieprzowe 45 %, przyprawy,  seler.
Musztarda  miodowa.
Składniki: gorczyca, miód gryczany.
Pomidory .
Mix herbat.
Składniki: herbata CYTRYNA, MIĘTA     

Obiad:
Jarzynowa  zabielana z fasolką szparagową, ziemniakami i zieleniną.
Składniki:fasolka konserwowa, szyje z indyka,seler, marchew świeża, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Racuszki z maślanki.
Składniki:maślanka /laktoza/,mąka pszenna/gluten/,cukier, olej, soda.
Mus jabłkowy  wyrób własny.
Składniki: jabłka, cynamon.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Sandwicze z chleba z masełkiem czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Napój  Kubuś100 % 200 ml.
Składniki: marchew, cukier, woda.

WTOREK         08.11.2016 r.
Śniadanie:
Rogalik maślany z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/

Twarożek ze  szczypiorkiem.
Składniki: twaróg /laktoza/,szczypiorek.

Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz, soja/.

Papryka świeża.

Obiad:
Zupa o smaku pomidorowym z ryżem.
Składniki podstawowe: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, ryż, śmietanka /laktoza/, koncentrat pomidorowy
Kotlet z kurczaka w panierce.
Składniki:filet z kurczaka, mąka pszenna /gluten/, bułka tarta /gluten/,olej.
Ziemniaki z koperkiem.
Składniki:ziemniaki  gotowane,koperek.
Brokuły z jogurtem i czosnkiem.
Składniki:brokuł,jogurt/laktoza/czosnek.
Napar z herbaty malinowej.

Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: maka pszenna, masa jajowa.


Winogrono.

ŚRODA       09.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Szynka  z pieca.
Składniki: mięso wieprzowe, przyprawy.
Herbata  malinowa z cukrem.
Składniki:orkisz, soja, mleko /laktoza/.

Słonecznik łuszczony.

Obiad:
Jaglanka z warzywami i natką pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,kasza jaglana.
Łazanki z kapusta kiszoną.
Składniki:kiełbasa śląska /mięso wieprzowe/,makaron DURUM,kapusta kiszona.
Keczup łagodny.
Składniki: keczup ROLESKI  łagodny.
Herbata czarna z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier

Podwieczorek:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/
Dżem  extra 100 % ŁOWICZ
Składniki: truskawki (100g truskawek zużyto na 100 g )
Jogurt naturalny ZOTT.

CZWARTEK         10.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb  razowy z masłem.
Składniki:  mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.
Mleko  z  płatkami  owsianymi.
Składniki: mleko /laktoza/.

Gruszka.
Rodzynki białe.

Obiad:
Zalewajka z ziemniakami i majerankiem.
Składniki:żur śląski, seler, ziemniaki, pietruszka,marchew, śmietanka /laktoza/
Bitki z szynki w sosie zabielanym.
Składniki:szynka wieprzowa, mąka pszenna/gluten/ śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna i gryczana.
Składniki:kasza jęczmienna /gluten/, gryka / gluten/
Sałata ziołowa z ziołami..
Składniki: sałata lodowa,mieszanka ziół.
Woda źródlana z cytryną.
Składniki: woda źródlana, cytryna.

Podwieczorek:
Galaretka  z kompot truskawkowego.
Składniki: kompot truskawkowy w słoju, maka ziemniaczana.

Pałeczki  kukurydziane.
Składniki: kaszka kukurydziana.

PIĄTEK                11.11. 2016 r.
DZIEŃ  WOLNY
ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)