PONIEDZIAŁEK 07.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Parówka śląska na ciepło.
Składniki: mięso wieprzowe 45 %,
przyprawy, seler.
Musztarda miodowa.
Składniki: gorczyca, miód
gryczany.
Pomidory .
Mix herbat.
Składniki: herbata CYTRYNA, MIĘTA
Obiad:
Jarzynowa zabielana z fasolką szparagową, ziemniakami i
zieleniną.
Składniki:fasolka konserwowa, szyje z indyka,seler, marchew świeża, pietruszka, śmietanka
/laktoza/.
Racuszki z maślanki.
Składniki:maślanka /laktoza/,mąka pszenna/gluten/,cukier,
olej, soda.
Mus jabłkowy wyrób własny.
Składniki: jabłka, cynamon.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Sandwicze z chleba z masełkiem
czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Napój Kubuś100 % 200 ml.
Składniki: marchew, cukier, woda.
WTOREK 08.11.2016 r.
Śniadanie:
Rogalik maślany z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/
Twarożek ze szczypiorkiem.
Składniki: twaróg /laktoza/,szczypiorek.
Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
kawa /orkisz, soja/.
Papryka świeża.
Obiad:
Zupa o smaku pomidorowym z ryżem.
Składniki podstawowe: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, ryż, śmietanka /laktoza/, koncentrat pomidorowy
Kotlet z kurczaka w panierce.
Składniki:filet z kurczaka, mąka
pszenna /gluten/, bułka tarta /gluten/,olej.
Ziemniaki z koperkiem.
Składniki:ziemniaki gotowane,koperek.
Brokuły z jogurtem i czosnkiem.
Składniki:brokuł,jogurt/laktoza/czosnek.
Napar z herbaty malinowej.
Podwieczorek:
Biszkopty
bezcukrowe.
Składniki: maka pszenna, masa jajowa.
Winogrono.
ŚRODA 09.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Szynka
z pieca.
Składniki: mięso wieprzowe,
przyprawy.
Herbata malinowa z cukrem.
Składniki:orkisz, soja, mleko /laktoza/.
Słonecznik łuszczony.
Obiad:
Jaglanka z warzywami i natką
pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,kasza jaglana.
Łazanki z kapusta kiszoną.
Składniki:kiełbasa śląska /mięso
wieprzowe/,makaron DURUM,kapusta kiszona.
Keczup łagodny.
Składniki: keczup ROLESKI łagodny.
Herbata czarna z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier
Podwieczorek:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Dżem
extra 100 % ŁOWICZ
Składniki: truskawki (100g truskawek
zużyto na 100 g )
Jogurt naturalny ZOTT.
CZWARTEK 10.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb
razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Mleko
z płatkami owsianymi.
Składniki: mleko /laktoza/.
Gruszka.
Rodzynki białe.
Obiad:
Zalewajka z ziemniakami i
majerankiem.
Składniki:żur śląski, seler, ziemniaki,
pietruszka,marchew, śmietanka /laktoza/
Bitki z szynki w sosie zabielanym.
Składniki:szynka wieprzowa, mąka pszenna/gluten/
śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna i gryczana.
Składniki:kasza jęczmienna /gluten/,
gryka / gluten/
Sałata ziołowa z ziołami..
Składniki: sałata lodowa,mieszanka
ziół.
Woda źródlana z cytryną.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
Podwieczorek:
Galaretka z kompot truskawkowego.
Składniki: kompot truskawkowy w słoju,
maka ziemniaczana.
Pałeczki kukurydziane.
Składniki: kaszka kukurydziana.
PIĄTEK 11.11. 2016 r.
DZIEŃ WOLNY
ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz