PONIEDZIAŁEK 21.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Parówki śląskie.
Składniki: mięso wieprzowe, drobiowe.
Musztarda miodowa.
Składniki: gorczyca.
Papryka świeża
żółta.
Herbata czarna z cukrem i
cytryną.
Obiad:
Ogórkowa zabielana z warzywami z dodatkiem ziaren słonecznika.
Składniki: seler, marchew,pietruszka, ogórek kiszony, śmietanka /laktoza/.
Makaron
świderki z twarogiem polany masełkiem
posypany cukrem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, twaróg /laktoza/
Kompot z truskawek konserwowych.
Składniki: truskawki ,woda, cukier.
Jabłko - sponsor.
Podwieczorek:
Chleb z masłem zapiekany.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Ser
żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.
WTOREK 22.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Pasta mięsna.
Składniki: mięso z fileta z indyka,
musztarda /gorczyca/
Ogórek kiszony.
Jabłko – sponsor..
Obiad:
Jarzynowa czysta z kaszą manną.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, kasza manna.
Udziec z kurczaka pieczony.
Składniki: udziec z kurczaka,
przyprawy.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka z porów i jabłek z dodatkiem majonezu i jogurtu.
Składniki:por,jabłka, jogurt naturalny /laktoza/,majonez
/jaja,gorczyca/.
Napar z herbaty malinowej.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA,cukier,
cytryna.
Podwieczorek:
Jogurt naturalny ZOTT z
musem.
Składniki: mleko /laktoza/
Chrupki kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.
ŚRODA 23.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia 2000 /gluten/, mąka
sojowa, masło /laktoza/
Szynka z pieca.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej.
Pomidor cherry.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspersowa, cukier,
cytryna.
Obiad:
Ziemniaczana z dodatkiem lubczyka.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, ziemniaki.
Gulasz z karkówki zabielany.
Składniki:karczek b/kości, mąka pszenna /gluten/,
śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza mazurska /gluten/.
Sałatka z buraków z dodatkiem fasoli
czerwonej.
Składniki:burak, fasola czerwona, cebula.
Herbata malinowo – miętowa.
Podwieczorek:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Dżem
truskawkowy 100%.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz,
soja/.
CZWARTEK 24.11.2016 r.
Śniadanie:
Bułka
pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, masło /laktoza/.
Mleko .
Składniki: mleko /laktoza/ mąka
pszenna, owsiana, kukurydziana.
Mus z jabłek- dodatek .
Obiad:
Marchewkowa miksowana z dodatkiem groszku zielonego.
Składniki: seler, pietruszka,marchew,
groszek zielony.
De volaille z papryką świeżą.
Składniki: filet z kurczaka,papryka świeża.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko
/laktoza/.
Kapusta biała na lekkiej zasmażce.
Składniki: kapusta biała, masło
klarowane/laktoza/,mąka pszenna /gluten/.
Kompot z jabłek z dodatkiem
laski cynamonu.
Składniki: jabłka, cytryna, laska
cynamonu.
Podwieczorek:
Kanapka z chleba pszenno- -żytniego.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Rzodkiewka.
Szczypior.
PIĄTEK 25.11. 2016
r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Jajko w majonezie.
Składniki: jaja, majonez
/jaja, gorczyca/.
Kiełki rzodkiewki.
Herbata malinowa z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata MALINA, cukier, cytryna.
Obiad:
Zupa z żurku z dodatkiem
ziemniaków i majeranku.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, ziemniaki, majeranek.
Filet „Sola” w cieście naleśnikowym.
Składniki: ryba, jaja, mąka
pszenna /gluten/, jaja, mleko, olej.
Sos pomidorowy
zabielany.
Składniki: śmietanka/laktoza/,
koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /gluten/.
Ryż na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sałatka ze szpinaku „baby”.
Składniki: szpinak, pomidor, olej.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Podwieczorek:
Biszkopty
bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Jabłko pieczone.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz