PONIEDZIAŁEK 28.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka z pieca.
Składniki: szynka wieprzowa.
Papryka świeża czerwona.
Składniki: papryka.
Kiełki rzodkiewki.
Herbata czarna z cukrem i
cytryną.
Obiad:
Zupa z
jarzynami zabielana z dodatkiem koperku.
Składniki: seler, marchew, pietruszka,
śmietanka /laktoza/.
Makaron
jasny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/
Sos
mięsno – pomidorowy.
Składniki:mięso wieprzowe, koncentrat
pomidorowy, mąka pszenna /gluten/.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa czarna,
cukier, cytryna.
Jabłko - sponsor.
Podwieczorek:
Jogurt naturalny 180.
Składniki: mleko /laktoza/.
½
czekolady gorzkiej.
Składniki: cukier, kakao, lecytyna z soi.
WTOREK 29.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Ser
żółty.
Składniki: ser /laktoza/.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,soja,
Koperek świeży.
Jabłko – sponsor..
Obiad:
Zupa z maślanki z warzywami.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, maślanka /laktoza/.
Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej,
przyprawy.
Biała kasza gryczana..
Składniki: kasza gryczana /gluten/.
Sałatka szwedzka.
Składniki:ogórek kiszony, seler konserwowy, cebula
czerwona.
Kompot z jabłek – sponsor.
Podwieczorek:
Banan.
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
ŚRODA 30.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia 2000 /gluten/, mąka
sojowa, masło /laktoza/
Pasztet drobiowy.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej.
Ogórek kiszony.
Szczypior.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspersowa, cukier, cytryna.
Obiad:
Rosół z makaronem nitki z dodatkiem
wątróbki z indyka.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, wątróbka z indyka.
Jajko sadzone.
Składniki:jaja,masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki puree z masłem.
Składniki: ziemniaki,masło /laktoza/.
Marchewka świeża na gęsto.
Składniki:marchew, mąka pszenna /gluten/.
Herbata malinowo – miętowa.
Podwieczorek:
Biszkopty
bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz,
soja/.
CZWARTEK 01.12.2016 r.
Śniadanie:
Graham z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,mąka
żytnia 2000, mąka sojowa, słód żytni.
Mleko
z płatkami owsianymi.
Składniki: mleko /laktoza/ mąka
pszenna, owsiana, kukurydziana.
Ziarno z dyni.
Obiad:
Krem z fasoli i z ziarnami
słonecznika.
Składniki: seler, pietruszka,marchew,
fasola czerwona, ziarno słonecznika.
Filet z kurczaka panierowany..
Składniki: filet z kurczaka,mąka pszenna/gluten/,
olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Surówka z kapusty czerwonej z
jabłkiem z dodatkiem majonezu.
Składniki: kapusta czerwona, majonez /jaja,gorczyca/.
Podwieczorek:
Chleba
pszenno- -żytni.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Mus z jabłek z dodatkiem rodzynek.
Składniki: jabłka, rodzynki.
PIĄTEK 02.12. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Dżem extra gładki 100% .
Składniki: truskawka, czarna porzeczka
Kawa z orkiszem na mleku
Składniki: mleko/laktoza/,orkisz.
Obiad:
Zupa jaglanka z ziemniakami.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, kasza jaglana, majeranek.
Filet „Miruna” z piekarnika.
Składniki: ryba, przyprawy.
Ryż biały na sypko.
Składniki:ryż biały długoziarnisty.
Surówka z rzodkiewki i natki
pietruszki z dodatkiem majonezu.
Składniki: rzodkiewka, natka pietruszki,
majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata czarna z cukrem i
cytryną
Podwieczorek:
Sałatka owocowa.
Składniki: jabłka banan, żurawina.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz