sobota, 26 listopada 2016

Jadłospis 28.11. - 02.12.2016r.

PONIEDZIAŁEK     28.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka z pieca.
Składniki: szynka wieprzowa.
Papryka świeża  czerwona.
Składniki: papryka.
Kiełki  rzodkiewki.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Obiad:
Zupa z  jarzynami  zabielana                     z dodatkiem koperku.
Składniki: seler, marchew, pietruszka,  śmietanka /laktoza/.
Makaron  jasny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/
Sos  mięsno – pomidorowy.
Składniki:mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /gluten/.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa czarna, cukier, cytryna.
Jabłko -  sponsor.

Podwieczorek:
Jogurt  naturalny 180.
Składniki: mleko /laktoza/.


½  czekolady gorzkiej.
Składniki: cukier, kakao, lecytyna z soi.

WTOREK        29.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Ser  żółty.
Składniki: ser /laktoza/.
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,soja,
Koperek świeży.

Jabłko – sponsor..

Obiad:
Zupa z maślanki z warzywami.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, maślanka /laktoza/.
Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, przyprawy.
Biała kasza  gryczana..
Składniki: kasza gryczana /gluten/.
Sałatka  szwedzka.
Składniki:ogórek kiszony, seler konserwowy, cebula czerwona.
Kompot z jabłek – sponsor.

Podwieczorek:
Banan.


Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.

ŚRODA         30.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia  2000 /gluten/, mąka sojowa, masło /laktoza/

Pasztet drobiowy.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej.
Ogórek kiszony.
Szczypior.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspersowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Rosół z makaronem nitki z dodatkiem wątróbki z indyka.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, wątróbka z indyka.
Jajko sadzone.
Składniki:jaja,masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki puree z masłem.
Składniki: ziemniaki,masło /laktoza/.
Marchewka  świeża na gęsto.
Składniki:marchew, mąka pszenna /gluten/.
Herbata malinowo – miętowa.

Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.

Kawa mleczna  z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz, soja/.

CZWARTEK         01.12.2016 r.
Śniadanie:
Graham z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,mąka żytnia 2000, mąka sojowa, słód żytni.

Mleko  z płatkami  owsianymi.
Składniki: mleko /laktoza/ mąka pszenna, owsiana, kukurydziana.

Ziarno  z dyni.

Obiad:
Krem z fasoli i z ziarnami słonecznika.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, fasola czerwona, ziarno słonecznika.
Filet z kurczaka panierowany..
Składniki: filet z kurczaka,mąka pszenna/gluten/, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem  z dodatkiem majonezu.
Składniki: kapusta czerwona, majonez /jaja,gorczyca/.

Podwieczorek:
Chleba  pszenno- -żytni.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/.
Mus z jabłek z dodatkiem rodzynek.
Składniki: jabłka, rodzynki.

PIĄTEK                02.12. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.

Dżem extra gładki 100% .
Składniki: truskawka, czarna porzeczka
Kawa z orkiszem na mleku
Składniki: mleko/laktoza/,orkisz.

Obiad:
Zupa jaglanka z ziemniakami.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, kasza jaglana, majeranek.
Filet „Miruna” z piekarnika.
Składniki: ryba, przyprawy.
Ryż biały na sypko.
Składniki:ryż biały długoziarnisty.
Surówka z rzodkiewki i natki pietruszki    z dodatkiem majonezu.
Składniki: rzodkiewka, natka pietruszki, majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata czarna z cukrem i cytryną

Podwieczorek:
Sałatka owocowa. 
Składniki: jabłka  banan, żurawina.


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)