PONIEDZIAŁEK 14.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Twarożek ze szczypiorkiem.
Składniki: twaróg /laktoza/,szczypiorek.
Rzodkiewka.
Czekolada na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja, orzechy.
Obiad:
Rosół z warzywami i natką pietruszki.
Składniki:szyje z indyka, seler, marchew świeża, pietruszka.
Pieczeń wieprzowa duszona w sosie
zabielanym.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, mąka pszenna/gluten/,
śmietanka
/laktoza/
Makaron świderki.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Sałatka z ogórka kiszonego kukurydzy i papryki świeżej.
Składniki:ogórek kiszony,papryka
świeża, kukurydza konserwowa.
Miks herbat.
Składniki: herbata: MIĘTA,CYTRYNA,
cukier.
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Gruszka.
WTOREK 15.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Ser
żółty Gouda.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pomidor limo.
Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
kawa /orkisz, soja/.
Obiad:
Zupa
z zacierką i lubczykiem.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, zacierka/gluten,jaja/.
Klopsy
wieprzowe.
Składniki:mięso mielone, bułka tarta /gluten/,
jaja, olej.
Ziemniaki z koperkiem.
Składniki: ziemniaki gotowane,
koperek.
Surówka z selera świeżego z
rodzynkami.
Składniki: seler, rodzynki, jogurt naturalny /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA,cukier,
cytryna.
Podwieczorek:
Jabłko pieczone.
Składniki: jabłko, miód, cynamon.
Chrupki kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.
ŚRODA 16.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Złocista szynka z indyka.
Składniki: filet z indyka, przyprawy.
Herbata malinowa z cukrem.
Składniki: herbata MALINA, cukier,
cytryna.
Słonecznik łuszczony.
Obiad:
Krupnik z natką pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, kasza jęczmienna.
Filet miruna pod pierzynką ziołowo-
-serową.
Składniki: filet rybny, mieszanka ziół, ser
mozzarella /laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sos biały koperkowy.
Składniki:wywar mięsny, mąka pszenna /gluten/,śmietanka/laktoza/,koper.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona,
przyprawy.
Sok 100% jabłkowo – rabarbarowy.
Podwieczorek:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Jogurt Joguś.
CZWARTEK 17.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Mleko z płatkami miodowymi.
Składniki: mleko /laktoza/ mąka
pszenna, owsiana, kukurydziana.
Rodzynki .
Obiad:
Jarzynowa czysta z makaronem
zwierzątka.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, mąka
pszenna /gluten/.
Pierś z kurczaka smażona.
Składniki: filet z kurczaka, przyprawy.
Ziemniaki puree.
Składniki: ziemniaki, masło
/laktoza/.
Marchew tarta z jabłkiem.
Składniki: marchew, jabłko.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Podwieczorek:
Kanapka z chleba pszenno- -żytniego.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Ser
topiony.
Składniki: ser Cheddar, mleko w
proszku,twaróg.
Sałata.
Szynka.
PIĄTEK 18.11. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Pasta z tuńczyka.
Składniki: ryba, ser biały /laktoza/,
przyprawy.
Papryka świeża.
Herbata malinowa z cukrem i cytryną.
Składniki:
Obiad:
Lekka grochówka z warzywami.
Składniki: szyje z indyka, groch
łuszczony, seler, marchew, pietruszka, majeranek.
Placki ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna /gluten/,
jaja, olej.
Sos
jogurtowo - ogórkowy /tzatziki/.
Składniki: jogurt naturalny/laktoza/,
ogórek zielony, koper, czosnek.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Podwieczorek:
Biszkopty
bezcukrowe.
Składniki: maka pszenna, masa jajowa.
Kompot
z truskawek konserwowych.
Składniki: truskawka, woda, cukier.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz