sobota, 12 listopada 2016

Jadłospis 14.11. - 18.11.2016r.

PONIEDZIAŁEK     14.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

Twarożek ze  szczypiorkiem.
Składniki: twaróg /laktoza/,szczypiorek.

Rzodkiewka.
Czekolada na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja, orzechy.     

Obiad:
Rosół z warzywami i natką pietruszki.
Składniki:szyje z indyka, seler, marchew świeża, pietruszka.
Pieczeń wieprzowa duszona w sosie zabielanym.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, mąka pszenna/gluten/, śmietanka
/laktoza/
Makaron  świderki.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Sałatka z ogórka kiszonego  kukurydzy i papryki świeżej.
Składniki:ogórek kiszony,papryka świeża, kukurydza konserwowa.
Miks herbat.
Składniki: herbata: MIĘTA,CYTRYNA,
cukier.

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

Gruszka.


WTOREK     15.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Ser  żółty Gouda.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pomidor   limo.

Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz, soja/.

Obiad:
Zupa  z zacierką  i  lubczykiem.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, zacierka/gluten,jaja/.
Klopsy  wieprzowe.
Składniki:mięso mielone, bułka tarta /gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki z koperkiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, koperek.
Surówka z selera świeżego z rodzynkami.
Składniki: seler, rodzynki, jogurt naturalny /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA,cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Jabłko pieczone.
Składniki: jabłko, miód, cynamon.

Chrupki kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.

ŚRODA   16.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Złocista szynka  z indyka.
Składniki: filet z indyka, przyprawy.

Herbata  malinowa z cukrem.
Składniki: herbata MALINA, cukier, cytryna.


Słonecznik łuszczony.

Obiad:
Krupnik z natką pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, kasza jęczmienna.
Filet miruna pod pierzynką ziołowo- -serową.
Składniki: filet rybny, mieszanka ziół, ser mozzarella /laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sos biały koperkowy.
Składniki:wywar mięsny, mąka pszenna /gluten/,śmietanka/laktoza/,koper.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona, przyprawy.
Sok 100%  jabłkowo – rabarbarowy.

Podwieczorek:
Chleb baltonowski z masłem
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/

Jogurt Joguś.

CZWARTEK       17.11.2016 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.

Mleko z płatkami miodowymi.
Składniki: mleko /laktoza/ mąka pszenna, owsiana, kukurydziana.

Rodzynki .

Obiad:
Jarzynowa czysta z makaronem zwierzątka.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, mąka pszenna /gluten/.
Pierś z kurczaka smażona.
Składniki: filet z kurczaka, przyprawy.
Ziemniaki puree.
Składniki: ziemniaki, masło /laktoza/.
Marchew tarta z jabłkiem.
Składniki: marchew, jabłko.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Kanapka z chleba  pszenno- -żytniego.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/.
Ser  topiony.
Składniki: ser Cheddar, mleko w proszku,twaróg.
Sałata.
Szynka.

PIĄTEK                18.11. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.

Pasta  z tuńczyka.
Składniki: ryba, ser biały /laktoza/, przyprawy.

Papryka  świeża.
Herbata  malinowa z cukrem i cytryną.
Składniki:

Obiad:
Lekka grochówka z warzywami.
Składniki: szyje z indyka, groch łuszczony, seler, marchew, pietruszka, majeranek.
Placki ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna /gluten/, jaja, olej.
Sos  jogurtowo - ogórkowy /tzatziki/.
Składniki: jogurt naturalny/laktoza/, ogórek zielony, koper, czosnek.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: maka pszenna, masa jajowa.

Kompot  z truskawek konserwowych.
Składniki: truskawka, woda, cukier.



Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)